Атлетико не се даде лесно, но Барса е на финал


Атлетико не се даде лесно, но Барса е на финал
Снимка: Guliver/Getty Images

1559 0

Барселона за втори път в последните три години елиминира Атлетико (Мадрид) в голямото дерби от полуфиналите в турнира за Купата на краля и се класира за решителния сблъсък за трофея.

Каталунците имаха ценен аванс от 2:1 в първия двубой на "Висенте Калдерон" и доминираха в реванша на "Камп Ноу" до 60-ата минута, като все пак стигнаха до равенство 1:1. 

Срещата беше изключително драматична и в нея бяха показани три червени картона - два за домакините и един за гостите.

Луис Суарес откри резултата в полза на "блаугранас" в 42-ата минута, след като направи успешна добавка от близко разстояние на почти празна врата. Лионел Меси по престъпен начин бе оставен да напредне от десния фланг към дъгата на наказателното поле и да отправи силен удар. Вратарят Моя го отрази, но нямаше какво да стори при последвалия изстрел на Суарес, който пък бе покрит от засадата и голът бе напълно редовен.


Luis Suárez Goal HD - Barcelona 1-0 Atletico... by Live1Goals

В 58-ата минута едва домакините изпитаха някакво напрежение, защото до този момент напълно доминираха на терена - тогава Сержи Роберто направи нечувана глупост и си изкара втори жълт картон за удар с бутоните в коляното на Филипе Луиш.

Още по-нелепото в ситуацията бе, че Роберто тъкмо трябваше да бъде сменен от Алийш Видал, но вместо това напусна принудително терена заради необмислената си проява. Секунди след този момент от мача Антоан Гризман прати топката в мрежата на Яспер Силесен, но попадението бе отменено неправилно поради засада, която се оказа несъществуваща.

Атлетико пое инициативата след червения картон, но численото предимство на гостите трая само 10 минути, защото Яник Ферейра-Караско също бе изгонен с второ официално предупреждение в 68-ата.

В 78-ата минута пък Лео Меси с бомбен шут от фаул от близо 30 метра разтърси напречната греда и за малко не вкара един от най-красивите голове през сезона. 120 секунди по-късно пък Кевин Гамейро "финтира" съдията и си изработи дузпа след съприкосновение с Жерар Пике в наказателното поле, при което така и не се видя със сигурност, че защитникът е докоснал противниковия стрелец.


Kevin Gameiro Missed Penalty HD - FC Barcelona... by emmapollard

Гамейро обаче прати кълбото над вратата от 11-те метра и справедливостта възтържествува, въпреки че по-рано на Атлетико бе отменен чист гол. В 83-ата все пак "дюшекчиите" изравниха, след като Гризман бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле и по прекрасен начин подаде вляво на празна мрежа за Гамейро, който се реваншира за пропуснатата дузпа - 1:1.


Kevin Gameiro Goal HD - Barcelona 1-1 Atletico... by tamatasas

В 90-ата минута Суарес изпусна нервите си и удари с ръка в лицето Коке, при което веднага бе изгонен от главния съдия.

В крайна сметка обаче до прекомерна драма в края не се стигна и Барселона се класира на финала за Купата на краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички