Най-добрите 6 играчи за 2015 година


Най-добрите 6 играчи за 2015 година
Снимка: Gulliver/ Getty Images

5544 0

В края на всяка една календарна година е време за оценки, като Sportlive.bg няма да направи изключение. Затова направихме и кратък списък от 6 играчи, които според нас заслужават да бъдат отличени сред най-добрите за изминаващата 2015 година. Разбира се, някои много заслужили играчи не попаднаха в листата, но... нова година - нов късмет. 

6. Джанлуиджи Буфон (Ювентус)

За разлика от ФИФА, УЕФА, някои списания, вестници и онлайн медии, ние няма как да пропуснем капитана на "бианконерите". През целия изминал сезон Буфон дирижираше отлично своята защита, правеше немислими спасявания и изведе отбора си до дубъл в Италия (титла и Купа), а освен това игра финал в Шампионска лига. Да, Ювентус загуби с 1:3 от Барселона, но това беше блестящ сезон и страхотна година за Буфон. За разлика от ФИФА, която дори него вкара в топ 50 на футболистите за миналата година, ние поставяме Буфон на 6-о място за 2015 година.

5. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен)

Най-добрият №9 на планетата няма как да не попадне в подобна класация. Полякът изигра страхотен сезон 2014/15, в който вкара 26 гола за Байерн, помагайки на тима да стигне до титлата в Бундеслигата. Но през настоящата кампания той буквално изригна. Освен че вкара 5 гола за 9 минути срещу Волфсбург, той вече има 23 гола в 26 мача и определено доказа, че типичният №9 има категорично място в схемата на всеки отбор. Дори в тим, воден от създателя на модерния футбол Хосеп Гуардиола, който обича да играе с тъй наречената "фалшива деветка" в своята схема.

4. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Още една сериозна разлика между нас и ФИФА. Португалецът попадна в топ 3 за "Златната топка", но тази календарна година определено не е най-добрата за Кристиано. След спечелената "Златна топка" той изпадана в мини криза и не успя да помогне на тима си в битката за титлата в Испания. В решаващите мачове срещу Ювентус в Шампионска лига пък той беше пряк наблюдател на случващото се и не успя да разгърне потенциала си. За цялата година той не спечели нищо на клубно равнище, а от началото на настоящата кампания така и не може да намери постоянство във формата си. Да, Роналдо е един от двамата най-добри футболисти на планетата. Но за 2015 година не беше в топ 3.

3. Луис Суарес (Барселона)

Мнозина спореха дали 80 милиона евро за играч, който се води "рецидивист" що се отнася до изцепки на терена, не са много. Е, Суарес доказа, че дори са малко, след като изтърпя 4-месечното си наказание да не играе и след това избухна. През 2015 година той беше 1 от тримата най-добри футболисти, заедно със своите съотборници Меси и Неймар. Той стана част от най-силното атакуващо трио в историята на футбола, а през настоящия сезон при липсата на Меси той поведе своите съотборници към страхотна серия от победи, с която прати Барселона на първо място в Ла Лига. Черешката на тортата за Суарес беше спечелването на званието "най-добър играч" по време на Световното клубно първенство. Лека утеха, след като беше оставен извън топ 3 на най-добрите футболисти в света.

2. Неймар (Барселона)

Някак си тихомълком Неймар настигна Кристиано Роналдо, по мнението на мнозина специалисти. Въпреки че играе в сянката на Лионел Меси, бразилският магьосник има 39 гола за изминаващата година и беше с ключов принос към победите на Барселона при липсата на Лионел Меси. Той отбеляза голове във финалите на Барса в Шампионска лига и за Купата на Краля, а в недалечното бъдеще със сигурност ще спечели и Златната топка. Засега обаче, той остава на крачка от върха.

1. Лионел Меси (Барселона)

Нима има спор кой е най-добрият футболист на планетата в момента? Помните ли мача с Байерн Мюнхен на "Камп Ноу", когато Барселона беше напът да завърши 0:0, но се случи Лионел Меси? Помните ли финала в Шампионска лига? Сещате ли се, че Аржентина игра и финал за Копа Америка? За всичко това заслугата, поне голяма част от нея, е на този нисичък аржентинец, който превъртя футбола. Безспорният №1 в света за 2015 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички