Майсторска сделка: Барселона договори страхотен талант, но с много условия


Майсторска сделка: Барселона договори страхотен талант, но с много условия
Снимка: Guliver/GettyImages

1898 0

Ръководството на Барселона осъществи една от най-странните, но всъщност и една от най-добрите си сделки в последните години. "Блауграна" успя да се разбере с ръководството на Аякс за определени параметри по сделката за обещаващия полузащитник Френки Де Йонг, който на "Камп Ноу" виждат като земстник на Серхио Бускетс, информира "AS".

Договорката обаче е много интересна и много завързана. За да се осъществи привличането на младока през настоящия трансферен прозорец, то Аякс трябва да отпадне от Шампионска лига преди груповата фаза. Ако холандският гранд се добере до следващата фаза, то преговорите между двата отбора за продажбата на Де Йонг ще бъдат подновени след края на сезон 2018/19.

Основният проблем на Барселона е, че играчът има договор до лятото на 2020 година и няма клауза за неговото откупуване. Самият Де Йонг пък е щастлив в Амстердам и, въпреки че иска да играе на "Камп Ноу", не иска да действа по схемата с Усман Дембеле, който отказа да тренира и дори да говори с хора от Борусия Дортмунд преди трансфера си в Барселона. Освен това Марк Овермарс (директор в Аякс) е бивш играч на каталунците, което не позволява чисто морално на клуба да преговаря с играча зад гърба на своя бивш представител.

Барселона е в отлични отношения с Аякс и, дори "лъвовете" да влязат в Шампионска лига, двата тима са се разбрали преговорите за Де Йонг да се водят само между тях. Ако трансферът пропадне, то чак тогава Аякс ще разговаря с други клубове. Сумата по трансфера се очаква да е 50 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички