В зрелище с 6 гола Реал Мадрид се доближи до полуфинал за Купата


В зрелище с 6 гола Реал Мадрид се доближи до полуфинал за Купата
Снимка: Getty Images/Gulliver

6989 0

Реал Мадрид победи Жирона с 4:2 в първа среща от 1/4-финалите за Купата на краля. Успехът обаче не дойде много лесно за "белия балет". Антони Лосано откри в 7', а Лукас Васкес изравни в 18;. В 42-ата Серхио Рамос вкара от дузпа, а в 66' същото стори и Алекс Гранел. Само за три минути след това отново Рамос и Бензема донесоха успеха с попаденията си. Реваншът е след седмица.

Още в 7' "белия балет" бе наказан с бърза контраатака. Лосано посрещна перфектно центриране от Раул Гарсия дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Последва точен шут, пратил топката ниско в средата на вратата за 0:1.

Домакините обаче натиснаха съперника и в 17' успяха да върнат попадението. Алваро Одриосола осигури добро подаване на Лукас в наказателното поле, което му позволи да завърши с прецизен удар под напречната греда. Гостите така и не успяха да задържат повече топката, като инициативата бе изцяло в "белия балет". В 23' Одрисола опита удар по земята, но той бе блокиран от защитата на Жирона.

В 29' Винисиус мина успешно между двама защитници и опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му прелетя точно над напречната греда. Десет минути след това "белия балет" имаше сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Лука Модрич. Реферът обаче не посочи бялата точка, дори след консултация с ВАР.

След по-малко от две минути след това обаче се стигна до дузпа за домакините. Винисуис бе фаулиран в наказателното поле от Лосано, а капитанът на Реал Сехио Рамос бе безгрешен, за да се стигне до пълен обрат в срещата.

През втората част гостите показаха по-добра игра с повече атаки. В 50' Бензема и Винисиус осъществиха двойно подаване, след което френският нападател стреля силно към близкия ъгъл, но вратарят Ираисос изби. В 66' Маркос Йоренте игра с ръка в наказателното поле, като при центриране испанският халф не се ориентира никак добре и логично се стигна до дузпа. Алекс Гранел реализира за 2:2.

"Белия балет" обаче реагира мигновено и само за 3 минути си върна предимството. В 77' Марсело демонстрира страхотната си техника и отправи красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Серхио Рамос насочи топката под напречната греда. В 80' Жуниор асистира на Бензема, който се разписа за 4:2. Попадението бе прегледано и от ВАР заради съмнения за засада, но такава не бе видяна, макар положението да бе много тънко.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Халфовете Тони Кроос и Маркос Йоренте се завръщат след контузии в групата нa "белия балет", а на мястото на контузения вратар Кейлор Навас е взет 18-годишния Диего Алтубе.  В събота футболистите на треньора Сантиаго Солари записаха един от най-добрите си мачове през тази кампания като победиха Севиля с 2:0 в мач от 20-тия кръг на испанската Ла Лига.

В лагера на Жирона Адай, Планас, Мохика и Патрик Робертс са аут за мача. Само преди седмица тимът хвърли бомбата, като насред Мадрид направи равенство 3:3 и отстрани Атлетико от надпреварата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа; Одриосола, Рамос, Начо, Марсело; Модрич, Каземиро, Себайос; Лукас, Бензема, Винисиус

ЖИРОНА: Ирайсос, Гарсия, Муниеса, Хуанпе, Алкала, Рамальо, Гранел Ноге, Гарсия, Луис, Лосано, Думбия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички