Класата на Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид срещу Рома


Класата на Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид срещу Рома

2018 0

Реал Мадрид за втора поредна среща срещу Рома не успя да очарова с играта си, но за втори пореден път стигна до успех с 2:0 над "вълците" в осминафинал реванш между двата тима на "Сантяго Бернабеу".

Гостите от Рим изиграха силен двубой, но Джеко и Салах лишиха своите от шанс да се борят за класиране, а в 64' всичко приключи за тях, когато Роналдо вкара 13-ия си гол в тазгодишното издание на Шампионска лига. Така той увеличи аванса си в голмайсторската листа за всички времена, като португалецът има 90 попадения на своята сметка.

Три минути след попадението си Кристиано даде асистенция на Хамес Родригес, който фиксира крайното 2:0 в полза на "белия балет".

Реал Мадрид се превърна в първия четвъртфиналист в турнира, но играчите на Зинедин Зидан не показаха добра игра и в двата мача, като в следващия кръг ще имат много сериозни проблеми, особено с представянето в защита, въпреки че Рома не отбеляза нито един гол.

Гостите излязоха с нагласата, че няма какво да губят в срещата и изиграха изключителни 60 минути на "Сантяго Бернабеу". Статистиката след първата част сочеше, че "белия балет" е отправил цели 18 удара, 5 отразени от Счесни, но "вълците" имаха далеч по-чистите положения.

Още в началото на мача Мохамед Салах развинти "белите" по дясното крило и намери Джеко непокрит. Той остана сам срещу Навас, но прати топката в аут, разочаровайки няколкото хиляди фена, дошли от Рим.

В 21' Шчесни показа рефлекс след силен удар от страна на Лука Модрич. Последва и спасяване срещу Кристиано Роналдо, а в 27' Мохамед Салах излезе сам срещу Навас, но и той стреля встрани от вратата.

120 секунди по-късно Роналдо проби отляво в пеналтерията и стреля по земя, но Шчесни отново беше на мястото си. До края двата тима си размениха по един анемичен удар от изгодна дистанция - първият дело на Хамес, а вторият - на Салах.

В първите минути на второто полувреме Реал Мадрид натисна здраво, но Роналдо и Хамес пропуснаха много изгодни положения, докато Рома можеше да поведе на два пъти. В единия случай Мохамед Салах стреля отново до гредата, а Флоренци от добра позиция не съумя да преодолее Навас.

В 61' Гарет Бейл беше заменен от Лукас Васкес, а тази промяна донесе и първото попадение на "белия балет". Васкес беше изведен отдясно в половината на Рома, нахлу остро и центрира отлично за Роналдо, който пред Счесни и Манолас засече топката във вратата - 1:0 за домакините в 64'.

Само 3 минути по-късно образцова контраатака на "кралския клуб" стигна до Кристиано Роналдо, който задържа и в последния момент успя да изведе Хамес сам срещу Счесни. Колумбиецът имаше малък ъгъл за стрелба, но въпреки това съумя да стреля между краката на вратаря - 2:0 за Реал Мадрид.

Това пречупи селекцията на Рома, която до края на мача можеше да инкасира още няколко гола, но при ударите на Хесе, Роналдо и Хамес късметът им обърна гръб - 2:0 за "белия балет".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички