Какво се промени в Реал Мадрид и Барселона от последната им среща


Какво се промени в Реал Мадрид и Барселона от последната им среща
Снимка: Guliver/GettyImages

1669 0

Повече от четири месеца изминаха, от както двата най-успешни испански отбора Реал Мадрид и Барселона за последно се изправиха един срещу друг. Това се случи през лятото, когато "белия балет" спечели един от петте си трофея за 2017 година, надигравайки каталунците в спора за Суперкупата на Испания.

1. 4-4-2

Барселона излезе в реванша с Реал Мадрид в схема 3-5-2, за да заличи поражението с 3:1 от първата среща. Тогава Масчерано, Пике и Умтити бяха тримата в защита, но от тогава Ернесто Валверде не е прибягвал към тази схема. Сега специалистът играе с четирима в отбрана, като въпросителната преди съботното Ел Класико е дали ще играе с трима в халфовата линия, или с четирима.

2. Реал изглеждаше непобедим

През август Реал Мадрид изглеждаше като непобедим отбор. Играчите на Зинедин Зидан спечелиха Ла Лига и Шампионска лига, след което прегазиха тима на Барселона, който все още страдаше от напускането на Неймар. Сега обаче нещата не изглеждат така, като тима не успя да победи у дома тимове като Леванте, Бетис и Валенсия.

3. Заздравяването на защитата

В последното Ел Класико Барса допусна 2 гола за 40 минути и общо 5 в мачовете с големия съперник. От тогава обаче нещата се промениха драстично, а от началото на сезона тимът е допуснал едва 8 гола във вратата си.

4. Марко Асенсио се върна на земята

Името на младата звезда бе изписвано със златни букви на всякъде от феновете на тима. През новия сезон обаче той е много далеч от показаното през миналата кампания. От началото на сезона има само 4 гола, а на Световното клубно игра само няколко минути в 1/2-финала.

5. Неймар е забравен

В Барселона вече никой не мисли за Неймар. Тимът дълго се отърсваше от загубата му, но вече всичко е различно. Наскоро дори Жорди Алба разкри, че в клуба са по-добре без бразилеца.

6. Бензема е под напрежение

Бензема е един от лидерите на "белия балет", но не и през този сезон. Той бе уважаван от мнозина заради многото си голове, както и отборната игра. През тази кампания обаче той има едва две попадения.

7. Непобедената Барселона

След мача за Суперкупата на Испания, едва ли би се намерил човек, който да каже, че Барселона няма да има загуба в следващите месеци чак до декември.

8. Проблемите на Реал на вратарския пост

Много от вниманието на мача ще падне върху Кейлор Навас, който напоследък е доста колеблив между гредите. През януари на "Бернабеу" ще пристигне нов вратар, който ще добави още напрежение за №1 на "кралския клуб". От другата страна пък е Марк Андре тер Щеген, който през този сезон е феноменален.

9. Ефектът "Паулиньо"

При привличането на Паулиньо на "Камп Ноу" се очакваше това да е издънката на трансферния пазар през лятото. Бразилецът обаче запуши устите на критиците с шести си гола от началото на сезона.

10. Шоуто "Роналдо-Меси"

Двамата най-добри футболисти в света се изправят за пореден път един срещу друг. При последното Ел Класико Роналдо бе наказан, а Меси бе почти незабележим на терена. Двамата обаче влизат с пълна сила в дербито, като Роналдо вкара победния гол за своя тим, за да донесе на тима купата от Световното клубно, докато Меси има цели 14 попадения от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички