Барселона унижи и обезчести Реал в сърцето на Мадрид


Барселона унижи и обезчести Реал в сърцето на Мадрид

5844 0

Първото издание на "Ел Класико" за сезона показа колосалната разлика между Реал Мадрид и Барселона, след като на "Сантяго Бернабеу" каталунците смазаха своя съперник и стигнаха до категоричен успех с 4:0 в испанската столица.

Барселона отбеляза по два гола в двете полувремена, като през първата част бяха точни Суарес (11) и Наймар (39). След почивката Иниеста се разписа в 57', а уругвайският стрелец финишира съпротивата на Реал с гол в 74'.

Реал Мадрид имаше своите шансове, като Клаудио Браво направи 9 спасявания в мача, но това стана едва след втория гол на Барселона. Още по-плашещо е, че "блаугранас" вкараха първите си 3 гола без Лионел Меси на терена. Той се появи при резултат 0:3 на терена.

Това е най-категоричната победа на Барселона в дербито от 2010 година насам, когато Хосеп Гуардиола победи с 5:0 Жозе Моуриньо, но това стана на "Камп Ноу".

С победата Барселона вече има 30 точки и води с цели 6 на Реал Мадрид на върха в класирането. Феновете на "Бернабеу" пък изпратих своите любимци с остри освирквания, като най-силни бяха те за Кристиано Роналдо и Рафаел Бенитес.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с минута мълчание в памет на загиналите по време на терористичните атаки в Париж през миналата седмица. Френският флаг пък беше издигнат от основната трибуна на "Бернабеу".

Още в 20-ата секунда Рамос можеше да получи директен червен картон, след като влезе много грубо срещу Суарес, но съдията не отсъди дори нарушение. Първата опасност пък беше в полза на Реал, след като Роналдо получи топката в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер.

В 7' Барселона разгърна нападението си по левия фланг, където Алба получи отличен пас. Той комбинира със Суарес, който с едно пусна за Неймар на 14 метра от наказателното поле. Бразилецът обаче пропиля страхотното положение, пращайки топката в аут. Две минути по-късно Роналдо проби отдясно и нахлу в наказателното поле, пускайки остър пас в малкия пеналт. Там Браво успя да избие преди топката да достигне до Карим Бензема.

В 11' бясното темпо в крайна сметка доведе до ранен гол. Серхи Роберто успя да пробие между халфовата и защитната линии на Реал Мадрид и с диагонален пас изведе Суарес сам в наказателното поле. Уругваецът не сбърка и откри за 0:1.

Последваха много силни минути за Барселона, която натисна своя домакин в търсене на втори гол. Такава възможност имаше в 24', когато Неймар пробва полу-удар, полу-центриране от пряк свободен удар. Суарес обаче не успя да засече, а Навас улови топката.

Реал Мадрид пък играеше много слабо в нападение, а в 25' Серхи Роберто пропусна златен шанс, пращайки топката в аут от едва 4 метра. Минута по-късно се наложи първа смяна в отбора на Барселона, след като Масчерано получи растежение и на негово място е появи Жереми Матьо. Това веднага доведе до опасност в полза на Реал Мадрид, като Хамес стреля от 16 метра, но Браво успя да се намеси.

В 38' дойде най-опасното положение за Реал. "Белите" организираха нападение отдясно като Модрич центрира остро в наказателното поле. Бензема не успя да нанесе удар, но топката се задържа пред малкия пеналт. Браво се опита да я улови, но не успя, но там защитник успя да избие. Минута по-късно този пропуск беше наказан.

Андрес Иниеста получи топката между хафловете и защитниците на Реал, изчака две секунди и изведе Неймар отлично сам срещу вратаря - удар и 2:0.

До почивката резултатът можеше да набъбне до 0:3. В добавеното време Марсело изчисти по невероятен начин топката от голлинията, а при добавката на Ракитич Рамос успя да подложи крак и да изчисти - "само" 0:2 през първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Марсело откри втората част със страхотен пропуск. Той направи типичен пробив отляво, като мина двама защитници и нахлу в наказателното поле. Там обаче той реши да стреля, вместо да подава, и прати топката в аут.

Само минута по-късно Хамес Родригес едва не изравни. Той получи пред пеналта и стреля много опасно, но Браво с една ръка успя да парира - все още 0:2. В 52' Барселона можеше да реши всичко от пряк свободен удар, като Неймар стреля много добре, но Навас изби в корнер.

В 53' всичко беше ясно. Суарес пусна страхотен пас към наказателното поле, където Неймар с петичка продължи за Иниеста. Магьосникът не сбърка от 10 метра и успя да направи резултата 0:3.

Освен че Реал Мадрид изостана с три гола разлика, на терена се появи и Лионел Меси, който смени Иван Ракитич. За Реал пък се появи Иско, който смени най-дейният до момента Хамес. Варан с глава можеше да намали резултата в 63', но Браво се отчете с третото си страхотно спасяване в мача.

В 66' Барселона изпусна страхотно положение, след като Меси изведе Суарес в наказателното поле. Той не успя да овладее, но Неймар веднага взе топката и я поднесе на Меси. Рамос с тяло успя да избие в корнер удара на аржентинеца.

В 69' Реал Мадрид получи най-добрата си възможност. Иско комбинира с Бейл при контраатака, като уелсецът намери Роналдо сам срещу Браво. Португалецът обаче стреля право в главата на Браво. Две минути по-късно Рамос изби удар на Суарес, който се беше насочил във вратата на вече преодоляния Навас.

В 75' резултатът набъбна до 4:0. Роберто комбинира отлично с Меси, който с едно докосване изведе Луис Суарес сам срещу Навас - 0:4 и погромът на Реал стана пълен.

В заключителните минути Неймар беше брутално изритан от Иско, който получи директен червен картон. Меси, Мунир и Пике пък пропуснаха да вкарат 5-и гол за действащия шампион на Испания.

Стартови състави

Най-големият въпрос преди двубоя беше дали Лионел Меси ще е сред титулярите на "Сантяго Бернабеу". Луис Енрике е оставил аржентинския ас на резервната скамейка, а неговото място в стартовите 11 е заел представящият се отлично от началото на сезона Серхи Роберто. Иван Ракитич, който също лекуваше контузия, попада в стартовия състав на испанския специалист. Хърватинът ще бъде зад Неймар и Суарес.

Реал Мадрид: Навас, Данило, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Кроос, Хамес, Роналдо, Бейл, Бензема

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Иниеста, Серхи Роберто, Ракитич, Суарес, Неймар

Преди двубоя

Барселона е лидер в Примера дивисион като има актив от 27 точки и, въпреки че има една загуба повече от Реал Мадрид, води с 3 точки на 32-кратния шампион в испанското първенство. "Белия балет" записа първото си поражение в миналия кръг след 2:3 срещу Севиля, което поразклати позициите на отбора в навечерието на "Ел Класико".

Най-важната новина преди двубоя е, че всички ключови футболисти са налични на двамата испански специалисти за срещата. Рафаел Бенитес се похвали на пресконференцията преди двубоя, че за пръв път от началото на сезона разполага с всичките си налични футболисти.

Що се отнася до Барселона то Лионел Меси е на разположение на Луис Енрике, но все още не е ясно дали ще започне като титуляр, или ще влезе на по-късен етап в игра като резерва. Другият несменяем титуляр - Иван Ракитич, тренираше нормално цяла седмица и е напълно възстановен от контузията, която получи в предния кръг.

Очаквайте още подробности преди, по време и след двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички