Барселона срази Еспаньол в дебюта на Коутиньо и е на полуфинал за Купата


Барселона срази Еспаньол в дебюта на Коутиньо и е на полуфинал за Купата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2618 0

Барселона победи с 2:0 Еспаньол и с общ резултат 2:1 се класира за полуфиналите на Купата на Краля. Двата гола за домакините отбелязаха Луис Суарес в 9' и Лионел Меси в 25'. През второто полувреме настъпи и дългоочвакният момент за всички фенове на Барса, а именно дебюта на Коутиньо. Бразилецът влезе в игра в 67' на мястото на Иниеста. 

Очаквано Барселона започна да упражнява натиск още от началото на срещата и до средата на първото полувреме успя да заличи преднината на Еспаньол от първия мач. След грешка в отбраната на гостите в 9' Барса поведе, Видал центрира в наказателното поле, където Луис Суарес с глава прати топката във вратата. Стражът на гостите Пау Лопес също сгреши, като закъсня с излизането си.

Еспаньол така и не успя да затрудни съперника си и в 25' Меси удвои преднината с изстрел от дъгата на наказателното поле. В 32' Суарес поиска дузпа заради игра с ръка на бранител на Еспаньол, но реферът подмина ситуацията. Точно преди края на полувремето Меси можеше да отбележи втори гол, но ударът му не намери целта.

Началото на второто полувреме не предложи толкова опасни положения, като отново Барса бе по-активният отбор, но не търсеше толкова агресивно гол, както през първите 45 минути. В 67' Морено пробва задна ножица, но топката мина много далеч от целта. Няколко секунди по-късно настъпи и дългоочакваният момент, в който Коутиньо дебютира, влизайки на мястото на Иниеста.

В 75' стражът на Еспаньол направи две невероятни спасявания. Първо на Меси от съвсем близко разстояние изби топката, която се озова в Ракитич, но отново Лопес спаси вратата си от ново попадение,показвайки невероятен рефлекс. В 82' гостите имаха претенции за дузпа след избутване на Жорди Алба, но реферът прецени, че няма нарушение. 2 минути преди края Меси нацели гредата след фантастичен пас на Иван Ракитич.

 

Барселона ще научи съперника си за полуфинала в петък, като останалите три отбора, които стигнаха до тази фаза са Валенсия, Севиля и Леганес.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички