Суперсерия на Байер Леверкузен спря, но рекордът без загуба остава: Важна победа в Европа


Суперсерия на Байер Леверкузен спря, но рекордът без загуба остава: Важна победа в Европа
Снимка: Getty Images

10909 0

Байер Леверкузен продължи чудовищната си серия и остава единственият отбор от топ 5 първенствата на Европа без загуба във всички турнири. "Аспирините" взеха добър аванс от 2:0 срещу Уест Хям в 1/4-финален дуел от Лигата на конференциите, като категорично доминираха над съперника си и го надиграха.

Байер би и Уест Хем

"Чуковете" имат късмет, че загубиха само с толкова. Те не успяха да спрат изумителната серия на опонента, който няма поражение вече 42 мача (от тях 5 равенства и 37 победи).

"Аспирините" напълно заслужено поведоха в резултата чрез Йонас Хофман, който вкара втория си гол в седем мача в турнира. Той бе точен чак в 84-тата минута, когато след разбъркване в наказателното поле стреля от въздуха и топката някак мина през всички играчи пред него и влезе в мрежата.

Все пак във втората минута от добавеното време Виктор Бонифес вкара петия си гол от шест мача през кампанията в Лигата на конференциите. Той засече с глава центриране и не остави шансове на стража.

Преди сблъсъка срещу английския тим Байер не просто бе спечелил всичките си домакински мачове през сезона в турнира, но и неизменно вкарваше поне по три попадения във всеки от тях (така че тази серия от поне три попадения бе прекратена).

Двата отбора запазиха тенденцията да не инкасират голове в първия четвърт час - никой от тях не бе получавал попадение в първите 15 минути от срещите си и до момента в Лигата на конференциите.

След седмица е реваншът между двата тима. Преди това за Байер предстои нов мач у дома - срещу Вердер Бремен в Бундеслигата (14.04), като още в този двубой "аспирините" могат да станат шампиони на Германия за първи път в историята си. Уест Хем пък е домакин на Фулъм във Висшата лига преди реванша (14.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички