Страшна драма в Италия! Салернитана се спаси, а Венеция повлече и Каляри в Серия Б


Страшна драма в Италия! Салернитана се спаси, а Венеция повлече и Каляри в Серия Б
Снимка: Getty Images

2108 0

Истинска драма се разрази в последния кръг на Серия А в битката за оцеляване в елита. Салернитана загуби с катастрофалното 0:4 от Удинезе у дома, но се спаси, след като Каляри не успя да стигне до победата при визитата си на вече изпадналия Венеция, завършвайки 0:0. Така и тимът от Сардиния ще играе в Серия Б през следващия сезон.

Салернитана загуби с катастрофалното 0:4 от Удинезе насред своя стадио „Ареки“. "Фриуланите" нанесоха своя удар още през първото полувреме, след като почивката дойде при резултат 3:0 в тяхна полза. Жерард Деулофеу откри в 6-ата минута, Илия Несторовски удвои в 34-ата минута, а в 42-ата Удоджи направи преднината класическа. На всичкото отгоре Роберто Перейра профука дузпа за Удинезе в 5-ата минута на добаветото време на първата част.

След почивката все пак резултатът стана 0:4. Именно Роберто Перейка вкара в 57-ата минута. Домакините от Салерно пък така и не успяваха да намерят път към вратата на Удинезе.

Така Салернитана завърши с 31 точки на спасителната 17-ата позиция, въпреки тежкото поражение. Удинезе финишира на 12-ото място с 47 пункта.

В другия драматичен мач за оцеляване в италианския елит вече изпадналият Венеция удържа гостите от Каляри и двата тима завършиха 0:0. Така домакините повлякоха и клуба от Сардиния към Серия Б.

Венеция финишира на дъното на класирането с 27 точки. Каляри пък остана 18-ти с 30 точки, само на точка от спасилия се отбор на Салернитана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички