Нова грешна стъпка за Ювентус, Каляри продължава с възходящата серия (ВИДЕО)


Нова грешна стъпка за Ювентус, Каляри продължава с възходящата серия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

351 0

Каляри и Ювентус не се победиха и завършиха 2:2 във втория мач от 33-тия кръг на Серия А. Сардинци продължиха възходящата си форма (само една загуба за последните 9 мача), но могат да съжаляват за пропуснатата победа, след като водеха с 2:0 след първата част. Те вече са на пет точки над зоната на изпадащите, а Юве продължава да е трети с 64 пункта.

Две дузпи - два гола за Каляри!

Мачът започна с две пропуснати възможности за Каляри. Първо шут на Зито Лувумбо от границата на наказателното поле профуча покрай гредата, а след малко Елдор Шомурудов не можа да се разпише от няколко метра.

Каляри - Ювентус

В 28-та минута Бремер игра с ръка в наказателното поле и след щателна проверка на ВАР, съдията Марко Пичинини отсъди дузпа за Каляри. Джанлука Гаетано бе безапелационен от бялата точка и даде преднина на сардинци.

След няколко минути Лувумбо пропусна отлична възможност за втори гол след като не уцели вратата от непосредствена близост. В ответната атака анголецът се реабилитира и проби отлично, излезналият Войчеш Шчесни го фаулира, а реферът нямаше избор и маркира втора дузпа за Каляри. Този път централният защитник Йери Мина бе точен за 2:0.

В самия край на полувремето Душан Влахович върна едно попадение за Ювентус, но се оказа, че асистиралият му Федерико Киеза е със сантиметри в засада и голът бе отменен.

Каляри започна много по-прибрано втората част и плати висока цена за това. Ювентус установи териториално надмощие и върна едно попадение в 62-та минута - Влахович реализира директно от пряк свободен удар. 

Домакините продължиха да са много пасивни и повече да чакат времето да изтече, отколкото да атакуват и логично инкасираха втори гол. В 87-та минута Кенан Йълдъз центрира добре, Алберто Досена не прецени действията си и с летящ шпагат си отбеляза автогол. "Старата госпожа" натисна в последните минути, но Каляри оцеля и измъкна точката. 

Още: Кристиано Роналдо спечели делото срещу Ювентус за неизплатени заплати

След мача с Интер: Каляри скочи на Джани Инфантино! (ВИДЕО)

Ювентус следи Габриел Жезус

Интер се изложи срещу Каляри, но може да подпечата титлата в дербито с Милан (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички