Мъже на честта: Звезда на Наполи и съотборниците му скочиха на Владимир Путин! (ВИДЕО)


Мъже на честта: Звезда на Наполи и съотборниците му скочиха на Владимир Путин! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

658 0

Вчера Грузия се класира за пръв път в историята си на голямо първенство - Евро 2024, но нещо друг привлече световното внимание, освен победата с дузпи над Гърция.

"Абхазия е Грузия!"

След края на срещата феновете последваха отбора до издигната сцена в Тбилиси, където всеки от футболистите можеше да вземе микрофона и да каже каквото му е на сърце. Голямата звезда на националния отбор Хвича Кварацхелия даде тон за скандиранията, след като попита риторично: "Къде отиваме всички? В Европа, разбира се!".

Още: Миг за историята! Хвича и Грузия с първо Европейско първенство! Гърция е сломена, а феновете нахлуха (ВИДЕО)

Грузия се класира на Евро 2024

След това бе ред на Ника Квеквескири (Лех Познан) и Гурам Кашия (Слован Братислава). Те призоваха публиката да скандира: "Абхазия е Грузия! Самачабло (град в Южна Осетия) е Грузия!". 

Добре известно е, че двете области са окупирани от много време от руските войски, под предтекст, че искат задължителна автономия. Причините за военните действия обаче са съвсем други - в началото на 2004-та на власт в Грузия дойде Микхеил Саакашвили, който беше много по-западно ориентиран от предишния президент Едуард Шеварнадзе. Това доведе и до скорошната реакция на Владимир Путин, подобно на ситуацията с Украйна.

Скандиранията за Абхазия продължиха и в автобуса на Грузия. Групата им за предстоящото Европейско не е лека, но не е и толкова лоша - първият им мач е с Турция, а там са още отборите на Чехия и Португалия.

Още: Манчестър Сити и Ливърпул влизат в спор през лятото - имат една и съща цел

Бивш скаут на Реал Мадрид: Бих заменил Винисиус с Кварацхелия

След Осимен: Още една от звездите на Наполи май е пътник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички