Рамо до рамо с Килиан Мбапе: Вижте френския национал с български прякор! (СНИМКА)


Рамо до рамо с Килиан Мбапе: Вижте френския национал с български прякор! (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

10970 0

Крилото на Фиорентина, Жонатан Иконе, прави втори пореден силен сезон за "виолетовите". След като се завърна след тежка контузия, в края на септември, французинът записа 5 гола и 3 асистенции и един от основните играчи на "Артемио Франки".

Все още не е напълно ясен произходът на прякора му

Иконе е притежател на твърде любопитен прякор. От около две години насам на гърба на фланелката му е изписано симпатичното "Жорко", с ударение върху второто "О". Произходът му засега не е напълно уточнен, но със сигурност е свързан с първото име на играча - Жонатан.

Жонатан Иконе

Още: Лига на конференциите: Гол на бившия таран на Лудогорец не стигна срещу Фиорентина, Астън Вила се провали шумно! (ВИДЕО)

Медиите във Франция спекулират - история от детството, алюзия с анимационен герой, както и връзка с фамилията на легендата Юри Джоркаеф, която французите произнасят по-скоро като "Жоркаеф". Със сигурност обаче "Жорко" звучи доста българско и ще предизвика медиен интерес, ако Иконе играе срещу наш отбор през идните сезони.

Крилото, което междувпрочем имаше и рожден ден вчера, има добра визитка и като отличия - спечелено европейско първенство до 17 години с Франция, шампион на страната с Лил, преди 3 години ; финали за Лига на конференциите и Купата на Италия с Фиорентина. Има и четири мача и един гол за националния отбор на "петлите" през 2019-та. Добрите му игри с Фиорентина напоследък отново го поставиха в разширения състав на Дидие Дешан и въпреки, че почти сигурно няма да намери място на Евро 2024, е много вероятно Иконе в бъдеще отново да бъде повикан за някой мач на световните шампиони от 1998-ма и 2018-та. 

10 от Фиорентина бяха близо до чудото, но Аталанта ще играе финал с Ювентус за Купата (ВИДЕО)

Страхотни новини за Дидие Дешан от Манчестър Юнайтед

Тиери Анри спряга Зинедин Зидан за новия национален селекционер на Франция

ВИДЕО: Вижте гола на младока, който разпиля защитата на европейския шампион

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички