Какво означава уволнението на Греъм Потър за Лукаку и бъдещето му в Челси?


Какво означава уволнението на Греъм Потър за Лукаку и бъдещето му в Челси?
Снимка: Getty Images

1839 0

Бъдещето на Ромелу Лукаку остава все така неясно. Както е известно, той е собственост на Челси, но играе под наем в отбора на Интер. След уволнението на Греъм Потър на "Стамфорд Бридж" и слуховете за напускане на Симоне Индзаги от "Сан Сиро: в края на този сезон ситуацията за нападателя се усложнява още повече.

Белгиецът има договор с Челси до лятото на 2026 г. и според изпълнителния директор на Интер - Бепе Марота, той ще се върне в Лондон в края на тази кампания. Преди да бъдат взети по-нататъшни решения от страна на "нерадзурите".

Треньорските рокади правят бъдещето на Лукаку несигурно

Тъй като Франк Лампард вече е начело на Челси временно, всички техни планове за летния трансферен прозорец вероятно ще бъдат преразгледани, когато бъде назначен постоянен мениджър. Подобна е ситуацията за Интер, който може да се наложи да промени стратегията си, ако Индзаги бъде освободен от задълженията си в края на този сезон.

Бъдещето на Лукаку на "Сан Сиро" зависи до голяма степен от това кой ще поеме Челси и кой ще ръководи Интер в началото на следващия сезон. Според Gazzetta dello Sport, Роберто Де Дзерби е предпочитаният кандидат да води Интер през следващата година, но той предпочита да играе предимно с един единствен централен нападател.

Тъй като Лаутаро Мартинес води с известна дистанция в голмайсторските класации на Интер и с потенциално нова сделка към Един Джеко, то сделката за Лукаку става малко вероятна.  Друг кандидат да поеме "нерадзурите" е Антонио Конте, който преди това се радваше на добри работни отношения с Лукаку, след като спечелиха Скудетото заедно през 2020-21.

За нов мениджър на Челси има двама фаворита и това са Юлиан Нагелсман и Луис Енрике. Според информацията в Gazzetta нито един от двамата не е очарован да налага Лукаку като техен титулярен нападател във Висшата лига. Във всеки случай е много малко вероятно Интер да е готов да отдели още 20 милиона евро, за да си осигури услугите на белгиеца за още една година. Ако клубът поиска друга сделка, със сигурност ще започне преговори при значително по-ниска сума от тази, която беше договорена миналото лято. Лукаку пък стана жертва за пореден път на расизъм след двубоя с Ювентус, като се ядоса на хората, които не взимат никакви мерки за тези случаи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички