Как Кристиано Роналдо бе съвсем близо до преминаване в Милан и Лига Европа?


Как Кристиано Роналдо бе съвсем близо до преминаване в Милан и Лига Европа?
Снимка: Getty Images/Gulliver

26616 0

Кристиано Роналдо и клубният му Ювентус се борят за място в топ 4 и Шампионска лига през следващия сезон, а един от основните претенденти е Милан. Куриозно или не, но португалецът бе съвсем близо до трансфер при "росонерите" през 2017 година, когато те играеха редовно в Лига Европа. Историята разказва Марко Фасоне, който тогава бе изпълнителен директор в клуба.

"Вярно е, Йонгхонг Ли искаше Кристиано Роналдо в Милан. Искаше, защото вярваше, че има много почитатели на китайския пазар. Роналдо искаше да напусне Мадрид. Срещнахме се с агента му Жорже Мендеш през юли 2017 година, за да проверим цената му и дали бихме могли да го привлечем" - споделя Фасоне.

Бившият спортен директор в клуба Масимилиано Мирабели потвърждава и разкрива още детайли: "Роналдо ни каза: "Не сте в Шампионска лига, добре, но никога не съм печелил Лига Европа и ще спечеля този турнир също" - бе уверен той. Някои казват, че е било шега, но имахме Роналдо подсигурен, всичко е вярно" - разказва Мирабели.

Накрая обаче трансферът се провалил, след като китайските собственици сметнали, че икономически не е добра идея. "Те не вложиха парите. Фасоне ми каза, че числата не излизат и че трябва да се примирим. Първо ми дадоха един бюджет, след това друг. Казаха ми, че има шанс да го привлечем, че имаме парите и на сутринта ми казаха обратното" - допълва Мирабели.

А Роналдо може да се събере със Зидан, след като Зизу е сред фаворитите за нов треньор на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички