Озверелият Кристиано заби два гола на Сасуоло и донесе първа победа на Ювентус (ВИДЕО)


Озверелият Кристиано заби два гола на Сасуоло и донесе първа победа на Ювентус (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4975 0

Шампионът на Италия Ювентус постигна четвърта поредна победа от началото на сезона в Серия А, след като се наложи у дома с 2:1 над Сасуоло. Играчите на Масимилиано Алегри остават единствения тим в първенството, който има пълен актив от точки.

Своя момент в тази среща дочака голямата звезда на "бианконерите" Кристиано Роналдо, който отбеляза и двете попадения. В 50' той се разписа след грешка в защитата на гостите, а 15' по-късно завърши и блестяща контра атака на своя тим.

В първата минута от продължението на мача Кума Бабакар върна едно попадение, а секунди по-късно Дъглас Коща бе изгонен, след като удари съперников играч без топка.

28 - Щастливото число на Роналдо за втора поредна година!

Още в първите 15' голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо направи два бързи пробива. При първия ударът му не затрудни Лирола, а при втората възможност, португалецът сам създаде положението, след което се настани в наказателното поле и получи добро центриране, но ударът с глава на Роналдо се оказа неточен.

До края на първата част шампионите бяха по-дейният тим на "Ювентус Стейдиъм", като и Марио Манджукич се отчете с един сериозен пропуск, при който не успя да преодолее Лирола.

Още на старта на втората част Кристиано имаше нова възможност да вкара, след като получи центриране в наказателното поле. Португалецът насочи топката към вратата, като го направи за 27-и път от началото на сезона, но отново не успя да се разпише, тъй като ударът му бе блокиран.

3 мача и още 50 минути игра! Толкова бяха нужни на Кристиано Роналдо, за да вкара първия си гол за Ювентус. Той се разписа след грешка в защитата на Сасуоло. След центриране от корнер Леонардо Бонучи опита с ножичен удар да се разпише, а играч на гостите удари собствената си греда, като кълбото се върна на крака на португалеца, а той нямаше проблем да се разпише на един метър от вратата 1:0.

15' след първото си попадение с екипа на Юве, Кристиано вкара и второ попадение във вратат на съперника. При бърза контра атака на "старата госпожа" португалецът получи по левия фланг и с мощен удар по диагонала удвои аванса на своя тим.

В 75' Сасуоло показа, че не се е отказал от това да търси поне равенството, като Алфред Дънкан нанесе туповен изстрел. На правилното място обаче бе Войчех Шчезни, който изби далеч от рамките на вратата.

Веднага след това Роналдо пропусна да запише хеттрик срещу името си. Дъглас Коща центрира от дясно към далечната греда, където Кристиано бе сам, но не успя с глезена да насочи кълбото в мрежата за трети път днес.

В заключителните минути на срещата гостите стигнаха до попадение. След центриране от ляво Кума Бабакар, който се появи като резерва, се извиси над всички и с глава намали изоставането на своя тим.

С помощта на системата ВАР пък в добавеното време Дъглас Коща бе изгонен за множество грозни прояви срещу съперников играч.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Бенатиа, Бонучи, Сандро, Кедира, Джан, Матуиди, Дибала, Манжукич, Роналдо

Сасуоло: Лирола, Марлон, Ферари, Рожерио, Дънкан, Локатели, Бурабиа, Берарди, Боатенг, Джуричич

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Бианконерите" са единственият отбор с 3 победи след 3 изиграни срещи, като възпитаниците на Масимилиано Алегри взеха своето в досегашните битки, макар че не блестяха с изявите си срещу Киево, Лацио и завърналия се Парма. Ювентус обаче продължава да е големият фаворит в Италия и успешното начало на Серия А е поредното доказателство за това.

Сасуоло записа 2 победи и равенство от началото на първенството, като един от успехите беше срещу изявилия сериозни претенции преди старта на сезона Интер. Отборът играе атрактивен атакуващ футбол и стилът на Роберто де Дзерби обещава интересен двубой на "Ювентус Стейдиъм".

Голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо все още няма гол за новия си тим, но Масимилиано Алегри вярва, че именно срещу Сасуоло португалската голова машина ще покаже на какво е способен. Голямата въпросителна в отбора пък продължава да е Пауло Дибала, който два поредни мача остана на пейката.

Очаквайте съставите към 15:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички