"Вълците" оглозгаха Лацио и превзеха Рим (ВИДЕО)


"Вълците" оглозгаха Лацио и превзеха Рим (ВИДЕО)

2667 0

Рома спечели с 2:0 дербито срещу Лацио от 12-ия кръг на Серия А. Успехът приближи "вълците" само на точка зад лидера Интер. "Синьо-челните" имат 27 точки, а столичани 26. С 24 е съставът на Фиорентина, който обаче по-късно тази вечер гостува на Сапмдория. Лацио е 9-и с 18.

Рома откри още в 10-амата минута от дузпа. Един Джеко беше съборен от Лулич и съдията посочи бялата точка. "Орлите" имаха донякъде основателни претенции, че нарушението е извън пеналта, но решението на съдията беше категорично - дузпа. Босненският национал сам изпълни 11-метровия наказателен удар и Рома поведе с 1:0.

При една от редките си актака пред първото полувреме Фелипе Андерсон разтресе напречната греда на Рома. Това се случи в 25-ата минута.

Рома направи уникален пропуск 38-ата минута. Жервиньо шутира и Джеко се хвърли на шпагат, но се размина с топката на 2-3 метра от голлинията. Две минути след това шут на Наинголан се отби от гредата.

Веднага след почивката Марко Пароло се получи пас от Фелипе Андерсон в наказателното поле на Рома и пробва удар от въздуха, но прати топката над вратата.

В 63-ата Рома на практика реши мача. Жервиньо получи топката, нахлу в наказателното поле и простреля Маркети за 2:0.

В 72-ата минута Кандрева стреля от фаул почти от границата на наказателното поле, но топката минава встрани от вратата.

Резервата Кейта пропусна да приключи мача в 80-ата минута, когато след рикошет топката стигна до него, но удара му мина встрани от вратата.

Слаб изстрел на Кейта в 87-ата минута , който без проблем беше уловен от вратаря на Рома Шчесни. Уникален пропуск на Клозе в последната минута. От границата на малкия пеналт германецът стреля високо над вратата.

Резултат: 2:0

Голмайстор: Един Джеко (10-д), Жервиньо (63)

Дузпата на Джеко

Голът на Жервиньо

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Войчех Шчесни, Антинои Рюдигер, Лукас Дин, Василиос Торосидис, Констатинос Манолас, Раджа Наинголан, Иаго Фалке, Уилям Венкьор, Един Дзеко, Мохамед Салах, Жервиньо

Лацио: Федерико Маркети, Душан Баста, Сатнияго Джентилети, Даниел Раду, Маурисио, Марко Пароло, Сенад Лулич, Лукас Билия, Филип Джорджевич, Фелипе Андерсон, Антонио Кандрева

ПРЕДИ МАЧА

“Вълците” загубиха в миналия кръг с 0:1 от Интер и сега ще искат да се реваншират на своите фенове. Те напомпаха самочувствие в двубоя Байер Леверкузен (3:2) от Шампионскала лига през седмицата. Рома е на трето място в класирането. Тимът на Руди Гарсия е особено ефективен в атака в домакинските си мачове - 15 гола в 5 мача.

“Орлите” също влизат в дербито след победа в Европа - 2:0 в гостуването си на Розенборг от Лига Европа. Лацио е на седмо място в класирането с актив от 18 точки, но в първенството е в серия от две поредни загуби. 

Големият отсъстващ в отбора на Рома е плеймейкърът Мирален Пянич, който е наказан, а под въпрос са Майкон и Даниеле Де Роси. Алесандро Флоренци, който получи травма срещу Байер, най-вероятно ще започне като титуляр. Твърдо аут са Франческо Тоти и Кевин Строотман.

“Орлите” ще бъдат без претърпелия операция през седмицата Стефан де Врай. Под въпрос е Марко Пароло.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички