Ефективен Аталанта изблъска Интер от пътя към Скудето


Ефективен Аталанта изблъска Интер от пътя към Скудето
Снимка: Getty Images/Guliver

800 0

Аталанта разби Интер с 4:1 в 12-ия кръг на Серия А и почти отказа "нерадзурите" от мераците за титлата този сезон. За успеха помогнаха голове на Хатебур, Манчини, Джимсити и Гомес. Единственото попадение за гостите реализира Мауро Икарди от дузпа.

Ханс Хатебур откри за Аталанта още в 9-ата минута, след като бе оставен непокрит на втора греда и се разписа отблизо. До почивката повече голове не паднаха.

Интер си върна надеждите за нещо повече в този мач, след като изравни в 47' от дузпа. Тя бе свирена за игра с ръка на Джанлука Манчини в наказателното си поле. Безпогрешен от бялата точка бе Мауро Икарди. Нещата за Интер обаче тръгнаха на зле в 62', когато виновникът за изравняването изведе тима си напред в резултата. Той засече центриране от фаул с глава и наказа гостите за 2:1.

Малко преди края на редовното време Аталанта вкара трети гол във вратата на Ханданович , когато Иличич центрира от фаул в наказателното поле, а Джимсити с глава прати топката в мрежата на "нерадзурите". И за да е пълно фиаското на гостите от Милано, Марсело Брозович бе изгонен за втори жълт картон във втората минута на добавеното време. Две минути по-късно Интер инкасира и четвърти гол, след като Алехандро Гомес стреля точно по диагонал от границата на наказателното поле.

В класирането Интер е трети, с 25 точки, с 6 по-по-малко от лидера Ювентус, който е с мач по-малко. Аталанта е на шесто място с 18 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички