Кардинални промени в Бундестима: Льов изхвърли трио световни шампиони


Кардинални промени в Бундестима: Льов изхвърли трио световни шампиони
Снимка: Getty Images/Guliver

4197 0

Треньорът на Германия Йоахим Льов е прибегнал до взимането на няколко кардинални решения, за да подобри резултатите на тима преди старта на квалификациите за Евро 2020. Днес Льов и помощниците му Маркус Сорг и Оливер Бирхоф са пътували до Мюнхен, за да се срещнат с трима национали. Става дума за играчите на Байерн Матс Хумелс, Томас Мюлер и Жером Боатенг.

Триото германски национали е било информирано, че повече не влизат в плановете на националния отбор. Новината, която е доста изненадваща, първо съобщи "Bild", но тя бе потвърдена от Немския футболен съюз малко след това.

"2019 е година на ново начало за германския национален отбор. Искаме да продължим промените, които започнахме миналата година. Жером, Матс и Томас повече няма да играят за националния отбор. За мен беше важно да им го кажа лично.

ВЕНГЕР ПРЕДЛОЖИ ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ НА КРИЗАТА НА ГЕРМАНИЯ

Те все още са играчи от топниво и символи на своя клуб. Те са големи играчи, които изкараха много години в националния отбор. Благодаря на Матс, Жером и Томас за тези успешни, уникални, необикновени години заедно.

Националният отбор се нуждае от нов курс, ново лице. Убеден съм, че това е правилната стъпка. Младите играчи ще имат достатъчно време за развитие. Сега дойде тяхното време да поемат отговорността", заяви Льов.

30-годишният Боатенг, 30-годишният Хумелс и 29-годишният Мюлер започнаха да играят за Бундестима през 2009-2010 година и имат общо 246 мача за страната си. С 38-те си гола с националната фланелка Мюлер дори влиза в топ 10 на най-добрите голмайстори в историята на тима. И тримата станаха световни шампиони през 2014 година и играха във финала срещу Аржентина.

Защо и Хосеп Гуардиола бе сред "виновниците" за кризата в Бундестима - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички