Франция помрачи дебюта на Вентура начело на Италия


Франция помрачи дебюта на Вентура начело на Италия

1066 0

Италия падна от Франция в първия мач на новия си селекционер Джампиеро Вентура. В Бари "Скуадрата" отстъпи с 1:3 на европейския вицешампион.

Италия започна силно в мача, като можеше да открие още във втората минута, но изстрелът на Пеле мина на сантиметри от гредата.

Франция постепенно влезе в ритъм и в 17-ата минута Антони Марсиал реализира за 1:0, след като бе изведен на скорост от Погба.

Само 4 минути по-късно "адзурите" се върнаха в мача, като Мартинс проби по крилото и подаде на Пеле в пеналтерията. Нападателят овалдя, обърна се и стреля за 1:1.

В 28-ата минута Франция отново дръпна в резултата след попадение на Оливие Жиру. Италия можеше отново да изравни, но чудесен далечен удар на Монтоливо в 59-ата бе спасен от Манданда.

Мачът бе решен в 81-ата минута, когато Курзава от малък ъгъл мушна топката покрай Донарума, след като получи пас от Погба.

В квалификациите за Мондиал 2018 Италия стартира срещу Израел в група "G"„ а Франция играе срещу Беларус в група "А", където е и България.

В други контроли Белгия отстъпи пред Испания с 0:2, Холандия също претърпя домакинска загуба от Гърция с 1:2, а Португалия срази Гибралтар с 5:0. 
"Лалетата" също са противник на България в световните квалификации. Тимът на Ивайло Петев гостува на Франция на 7 октомври, а на 25 март посреща Холандия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички