Венгер сбърка: Оспина закопа Арсенал у дома срещу Олимпиакос


Венгер сбърка: Оспина закопа Арсенал у дома срещу Олимпиакос

1331 0

Арсенал изненадващо записа второ поредно поражение в Шампионска лига, след като тази вечер на своя "Емиратс" лондонският тим падна от Олимпиакос драматично с 2:3 в мач от група F.

В изключително динамичен двубой ротациите на Арсен Венгер не дадоха резултат, като Олимпиакос на три пъти повеждаше в резултата срещу "топчиите", като последният гол се оказа решаващ.

В 33' беше даден старт на головото шоу, като удар на Пардо отдалеч срещна крак на защитник и заблуди сериозно Давид Оспина, заменил Петър Чех в стартовия състав на Венгер. Вратарят не успя да се намеси и Олимпиакос изостана с 0:1.

Само две минути по-късно комбинация между Санчес и Уолкът завърши с гол на английския национал, като "Емиратс" изригна.

В 40' обаче домакините за втори път бях попарени. При центриране в наказателното поле Оспина се опита да спре топката, но я закова зад голлинията, а съдията до аут-линията зачете правомерно попадението на гръцкия тим - 1:2 до почивката.

В 65' резултатът отново беше изравнен. Тио Уолкът овладя в наказателното поле и центрира пред малкия пеналт, където Санчес успя с глава да реализира.

Само минутка по-късно обаче Олимпиакос нанесе фаталния удар. Камбиасо изведе Пардо в наказателното поле, който почти от аутлинията пусна остър пас пред Оспина. Там връхлетя Финбогасон, който изпревари и вратаря, и Мертезакер, реализирайки първия си гол за сезона - 2:3 за Олимпиакос.

Така за Арсенал задачата "класиране" става много трудна. "Артилеристите" имат два поредни мача срещу фаворита Байерн Мюнхен, а освен това гостуват и на Олимпиакос в Атина. Възпитаниците на Арсен Венгер са последни с 0 точки, след като загубиха и от Динамо Загреб в първия кръг от надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички