Юрген Клоп: Ако действаме като отбор, ще постигнем велики неща


Юрген Клоп: Ако действаме като отбор, ще постигнем велики неща
Снимка: Getty Images/Guliver

927 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде обширно интервю пред "Goa.com", в което говори за настоящата ситуация в Ливърпул и за бъдещите си планове начело на мърсисайдци.

Германският мениджър започна интервюто с ретроспекция към миналия сезон и акцентира върху силните моменти през него.

"През миналия сезон имахме доста добри моменти. В някои от мачовете ни гледайки представянето на играчите ми, бях наистина развълнуван. Имаше такива мачове , в които нито един отбор нямаше да успее да ни се противипостави.

Всеки забравя добрите мачове от миналата кампания, защото в крайна сметка завършихме 8-ми. Но това е само една малка част от миналия сезон. бяхме и на други позиции и се справихме добре в много трудни моменти

Когато се върна назад, нямам навика да помня лошите неща. Бих искал в края на идния сезон да седнем заедно и да си кажем "Господи, това беше невероятно". Искам да се насладим на един паметен сезон и да изпитваме удоволствие от развитието си."

За Клоп важен е не само крайният резултат,а пътят към постигането му.  От значение са всички хвърлени усилия, жвртви и споделени преживявания.

Германският мениджър споделя, кои са значимите неща които харесва в своите подопечни.

"Много ми харесват уменията и характера на моите футболисти. Те искат да се учат, да се развиват, да работят заедно и вярват в това поетия път. Аз съм късметлия да работя с такива играчи",

Харесвам отношението им и желанието с което подхождат за да се адаптират. Ние рсе стремим да подобрим всичко - физическа издръжливост и тактическата дисциплина. По време на сезона ще ставаме все по-силни."

Един футболен отбор е като оркестър. И когато дойде нов човек, той не може да хване виолата и да свири веднага с останалите. Нужно е време, за да пасне към колектива и да постигне нужния синхрон. Работим заедно върху това. да се превърнем в отбор/

Давам на момчетата достатъчно свобода за да покажат таланта и импровизацията си. Харесва ми да наблюдавам как изграчите разгръшат потенциала си и стават все по-добри.

Колкото повече доминираш в мачовете, толкова по маловажна става игровата формация. Трябва да си гъвкав, за да реагираш на различни ситуации по време на мач.

Не е важна любимата ми формация, а коя ще е най-полезна за да покажат моите играчи всичките си качества и да затрудни максимално противниците.

Ние можем да играем и с двама нападатели и не трябва да се ограничаваме до една система. Имаме тнужните възможности да бъдем вариативни", завърши Клоп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички