УЕФА е взела важно решение за Манчестър Юнайтед и в кой турнир в Европа ще играе


УЕФА е взела важно решение за Манчестър Юнайтед и в кой турнир в Европа ще играе
Снимка: Getty Images

1956 0

От УЕФА са взели много важно решение, което ще засегне евентуалното участие на Манчестър Юнайтед в Европа през следващия сезон.  Припомняме, че "червените дяволи" са миноритарна собственост на британския милиардер сър Джим Ратклиф и неговата нефтохимическа компания INEOS.

Бизнесменът също притежава и мажоритарна част от френската Лига 1 Ница, който в момента е на пето място под ръководството на мениджъра Франческо Фариоли. Междувременно Манчестър Юнайтед е на шесто място, като отборът на Ерик тен Хаг изостава на девет точки от четвъртия Астън Вила с мач по-малко в надпреварата за Шампионска лига.

Основният проблем и за двата клуба е, че правилата на УЕФА са категорични, че два клуба, които имат една и съща собственост, не могат да участват в едно и също европейско състезание в един и същи сезон.

Още: Солскяер разкри за неосъществено желание на сър Алекс Фъргюсън и "отвори" съблекалнята на Манчестър Юнайтед

Специално споразумение между УЕФА и Манчестър Юнайтед

Поне към този момент изглежда по-вероятно Манчестър Юнайтед да играе в Лига Европа

При сегашното положение и Ница, и Юнайтед биха се класирали за Лига Европа, ако завършат на сегашните си позиции. Миналата седмица обаче УЕФА пусна актуализирана версия на своите закони, според която само един от двата клуба ще има право да играе в даден турнир.

Правилата на УЕФА гласят, че клубът, който завърши по-ниско в съответната лига, ще бъде принуден да отпадне. Следователно, ако и Ница, и Юнайтед се класират за Лига Европа, шестият Юнайтед теоретично би изпаднал в Лига на конференциите Европа.

"Daily Mail" обаче има по-различна информация, а именно че Юнайтед е "получил гаранции" от УЕФА, че може да участва в Лига Европа, ако възникне такъв сценарий. Твърди се, че клубът е преговарял с УЕФА "от известно време" за подобен вариант. А Джим Ратклиф е впечатлен от футболист на Манчестър Юнайтед - дава му нов договор и повече пари.

Още: Ашли Коул обясни защо Кристиано Роналдо е бил футболистът, който му е създавал най-много проблеми

Богатите също плачат: Холандски национал от Манчестър Юнайтед се бори с ментални проблеми

Отпратен от Манчестър Юнайтед пак разочарова, на "Олд Трафорд" го очакват отново

Ще видим ли Гарет Саутгейт в Манчестър Юнайтед? Специалистът даде категоричен отговор

Манчестър Юнайтед намери начин да се отърве от най-скъпото си разочарование Джейдън Санчо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички