Съдебна зала, надуваем зар: Странните начини за глоби от Клоп в Ливърпул


Съдебна зала, надуваем зар: Странните начини за глоби от Клоп в Ливърпул
Снимка: Getty Images

9507 0

Юрген Клоп е един от най-харесваните специалисти в съвременния футбол. Мениджърът на Ливърпул е обожаван от привържениците на клубовете, които ръководи. Той има доста интересни методи, а в това число влизат и тези за глобите.

За тях разказва бившият футболист на мърсисайдци Джеймс Милнър, който има над 300 мача за английския колос. Той бе сред лидерите в съблекалнята, а в подкаста High Performance разказ за интересните прийоми при глобите, които Клоп е въвел.

Милнър за странните прийоми от Клоп

В отбора имат своеобразна съдебна зала, както и голям надуваем зар, който определя съдбата на тези, които са пред наказание. Чрез жребий се избира кой да е в журито, а съдията е бил Милнър.

"Имахме глобите в клуба. Имахме съдебна зала, както и голям надуваем зар. Трябваше да го хвърляш. Ако някой е закъснял, но е имал причина, както и ако е бил с шляшащи джапанки във фитнеса, но е имал причина.

На случаен принцип теглехме кой да е жури на самия ден, а общо взето аз ръководих съда и спорех защо някой трябва да бъде глобен. А някой оспорваше случая и обясняваше защо не трябва да бъде глобен" - започна Милнър.

"Зарът определя дали ще платиш глобата, или ще трябва да сториш друго. Едно от тях бе удвояване на глобата, друго глобата да изчезне. Друго да има неустойка. Веднъж Боби Фирмино бе на швейцарска топка (бел. ред. голяма топка за баланс) и опитваше да балансира, за да хвърля тенис топка в цилиндрична ролка (бел. ред. които се използват за стречинг). Имаше три опита и ако успее, не трябва да плаща" - разказа халфът. Освен това Милнър се сети и за момент, в който Клоп му се е разкрещял да млъква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички