Моуриньо е с положителен баланс срещу Челси


Моуриньо е с положителен баланс срещу Челси
Снимка: Getty Images / Guliver

858 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има положителен баланс в мачовете с Челси - тимът, в който прекара най-голяма част от кариерата си.

Тази неделя "червените дяволи" гостуват на "Стамфорд Бридж" и се нуждаят от добър резултата, за да не позволят на лидера Манчестър Сити да се откъсне твърде много на върха на класирането. Преди година завръщането на Моуриньо на този стадион бе катастрофално, след като Челси разби неговия Манчестър Юнайтед с 4:0. Португалецът обаче може да се похвали с положителен баланс във всичките си мачове срещу "сините".

Моуриньо бе уволнен за първи път от Роман Абрамович през 20117-ма година, а година по-късно застана начело на Арсенал. През 2010 Интер и Челси се изправиха един срещу друг в 1/8-финалите на Шампионска лига, като "нерадзурите" записаха две победи - с 2:1 в Милано и с 1:0 в Лондон, а в края на сезона Моуриньо стигна до требъл. През миналия сезон Челси и Манчестър Юнайтед се срещнаха общо три пъти - освен разгрома с 4:0 във Висшата лига, "сините" взеха домакинството си на "червените дяволи" в 1/4-финалите на ФА Къп с 1:0. През март тази година Юнайтед взе реванш с 1:0 на "Олд Трафорд".

По този начин общият баланс на Моуриньо срещу Челси е три победи и две загуби в пет двубоя. Срещата между двата тима в неделя е от 18:30 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички