Марко ван Бастен предупреди Манчестър Юнайтед за Вегхорст и препоръча друго "лале" за централен нападател


Марко ван Бастен предупреди Манчестър Юнайтед за Вегхорст и препоръча друго "лале" за централен нападател
Снимка: Getty Images

5749 0

Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен коментира информациите за трансфер на сънародника му Ваут Вегхорст в Манчестър Юнайтед пред "Ziggo Sport".

Трикратният носител на "Златна топка" (1988, 1989 и 1992 година) изрази мнение, че бившият играч на Барселона Люк де Йонг е по-удачен вариант за нападението на "червените дяволи":

"Имам някои съмнения относно Вегхорст. Вижте Люк де Йонг. Това е нападател, с когото можеш да играеш по въздух. Не смятам, че Вегхорст e много силен в това отношение", заяви Ван Бастен и обясни защо: "Той може да вкарва голове с глава, но по-скоро е момче, което прави нещата със своя ентусиазъм и сила".

Ако гледаме само статистиката, в момента Вегхорст (30 г.) е играчът в малко по-добра форма - той се е отчел с 9 гола и 4 асистенции за Бешикташ през сезон 2022/23, докато Де Йонг (32 г.), който играе в по-силно първенство, има 5 попадения и 5 голови паса за ПСВ Айндховен.

От друга страна, легендата на Аякс и Милан подчерта, че не е много хубаво за един треньор да има прекалено много нидерландци в състава си: "Може да стане опасно, ако имаш прекалено много нидерландци и нещата не се развиват добре. Това се видя и в Барселона, където имаха петима. Тогава това започва да работи срещу теб. Тен Хаг трябва да внимава в това отношение!Интере".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Любимецът" на Меси - Вегхорст, готов да си плати, за да премине в Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички