Ливърпул погна лидерите с минимална победа у дома


Ливърпул погна лидерите с минимална победа у дома
Снимка: Getty images

966 0

Възраждането на Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп продължава. Днес "червените" стигнаха до трудно 1:0 над Суонси, с което се доближиха едва на 6 точки от върха в класирането на английската Висша лига.

Единственото попадение в срещата беше отбелязано от дузпа, като в 62' капитанът на домакините Джеймс Милнър не трепна при изпълнението си от бялата точка.

Двубоят се изигра в много добро темпо, но двата отбора допускаха много брак в опитите си да достигнат до съперниковата врата. Ливърпул пък беше лишен от Фелипе Коутиньо, което ощети отбора в нападение, но все пак мърсисайдци стигнаха до победата.

Добрата новина в лагера на тима от "Анфийлд" беше, че Даниел Стъридж се завърна в игра след поредната си контузия. Той записа 20 минути на терена, въпреки че заради усложнение на травмата си не се появи в игра през седмицата срещу Бордо.

Благодарение на трите си точки днес, Ливърпул наказа равенствата на Тотнъм, Арсенал, Лестър и Манчестър Юнайтед, като скъси изоставането си от първото място на едва 6 точки.

Ливърпул в момента е с актив от 23 точки и е на 4 пункта от 4-ото място, което в момента е отредено на Арсенал. Това беше и първа победа на Клоп пред феновете на "Анфийлд" във Висшата лига.

Суонси пък остава на 15-о място с актив от едва 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички