Еден Азар се размечта за "Златна топка"


Еден Азар се размечта за "Златна топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

1438 0

Голямата звезда на Челси Еден Азар разкри, че има голям стимул, който го кара да играе силно през настоящата кампания и това е "Златната топка."

"През миналия сезон не играех добре, затова е нормално, че не бях в списъка за спечелване на "Златната топка". Но сега искам да се върна в борбата и давам всичко от себе си за целта. Не искам да съм просто в Топ 23, а в Топ 5", коментира белгиецът, цитиран от "Goal"

"Миналият сезон беше много труден за мен. Опитах се да бъда същият футболист, който бях преди две години. Но сега се опитвам да играя така, както го правех като дете.

Наслаждавам се на играта и позицията ми е малко различна, навлизам повече навътре. Това ми дава повече свобода и се чувствам добре.

Антонио Конте направи много промени и сега имам повече свобода както с топка, така и без нея. Защото не ми се налага да защитавам срещу десния бек - Маркос Алонсо е там. И аз се фокусирам върху играта си напред. А когато получа топката имам повече свобода и мога да тръгна накъде си поискам.

"През миналия сезон не бях на топ ниво за първи път в кариерата си. Спечелил съм доста трофеи, включително и индивидуални такива. Но през миналия сезон навярно бях малко уморен психически и физически", добави Азар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички