"Дайте му време"! Юрген Клоп защити от критиките звездата на Ливърпул Дарвин Нунес


"Дайте му време"! Юрген Клоп защити от критиките звездата на Ливърпул Дарвин Нунес
Снимка: Getty Images

9949 0

Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, посъветва фенове и специалисти да дадат време за адаптация на новата звезда на тима Дарвин Нунес, който търпи сериозни критики поради непостоянството си и несигурността пред гола.

Нунес на "Анфийлд"

"Червените" привлякоха уругвайския таран от Бенфика миналото лято за рекордната за клуба сума от 100 млн. евро. Оттогава нападателят има на сметката си 15 гола и 4 асистенции в 42 мача във всички турнири. Той неведнъж или два пъти регистрира хубави двубои, загатвайки за потенциала си, но и често бива крайно нерешителен в заключителния етап от атаката.

Наставникът на мърсисайдци обаче смята, че е въпрос на време неговият възпитаник да се докаже пред всички. Германският специалист заяви, че Нунес има нужда от време, за да се адаптира в новия си клуб, първенство и страна.

"Дайте му време"!

"Дайте му време да свикне. Много е трудно да пристигнеш в отбор, чийто неща не се получават. Дарвин можеше да е отбелязал над 20 гола, ако имахме нормален сезон. Нуждае се от време за адаптация, имаше такова в Бенфика. Няма проблеми с първенството", коментира Клоп, цитиран от Фабрицио Романо.

Въпреки затрудненията, Нунес е вторият най-резултатен футболист на Ливърпул във Висшата лига. Редом с Роберто Фирмино той има на сметката си 9 попадения. Първи е Мохамед Салах с цели 19.

Клоп сподели и какво задържа Нунес при мърсисайдци, както и какво се очаква от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички