Чемпиъншип приключи - Лийдс пак падна: Какво трябва да стане, за да играе Илия Груев във Висшата лига?


Чемпиъншип приключи - Лийдс пак падна: Какво трябва да стане, за да играе Илия Груев във Висшата лига?
Снимка: Getty Images

2112 0

Окончателно: Лийдс завърши на трето място в Чемпиъншип, а второто по сила първенство в Англия приключи. Все пак надеждата отново да видим българин във Висшата лига остава, но за Илия Груев и компания няма да бъде никак лесно.

Регламентът е ясен - първите два тима се класират директно за елита, третият се изправя срещу шестия в класирането - Норич, в полуфинал от плейофите за промоция в елита. В другия полуфинал се срещат четвъртият срещу петия - Саутхемптън и Уест Бромич. Победителите от двете двойки играят финал за промоция в най-високото ниво на футбола в страната.

Илия Груев и Лийдс загубиха от Саутхемптън в последния кръг от Чемпиъншип

Лийдс ще бъде домакин в първия мач, а във финала може да се изправи срещу Саутхемптън - като именно "светците" сломиха Груев и компания в последния мач от кампанията - с 2:1 като домакини.

Илия Груев и Лийдс загубиха от Саутхемптън

Така Лийдс остана с 90 точки, а Ипсуич, който победи Хъдърсфийлд с 2:0, събра 96 пункта на второто място. Шампионатът бе спечелен от Лестър - въпреки че "лисиците" загубиха с 0:2 от Блекбърн в последния кръг (97 точки на върха).

Илия Груев започна като титуляр срещу Саутхемптън и бе заменен в 82-рата минута. Неговият отбор изостана в резултата още в 18-ата минута след гол на Армстронг, но Джоел Пиру изравни в 21-вата. И третият гол падна през първата част, когато Смолбон върна преимуществото за "светците".

Формата за Лийдс остава притеснителна, като отборът е със само една победа в последните шест мача от Чемпиъншип, записвайки и цели четири загуби. Отборът спука гуми след изключително впечатляващата серия преди няколко месеца, която го доближи до върха (особено след серията неубедителни резултати и за първите два тима - Лестър и Ипсуич).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички