Брайтън се подигра с Уулвърхямптън в следобед, изпълнен с много голове във Висшата лига


Брайтън се подигра с Уулвърхямптън в следобед, изпълнен с много голове във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1601 0

Тази събота (29 април) се изиграха два мача от 17:00 часа в английската Висша лига. Брайтън се подигра с Уулвърхямптън у дома, побеждавайки "вълците" с 6:0. Брентфорд пък постигна изключително драматична победа, побеждавайки с 2:1, след обрат в самия край, Нотингам Форест.

Брайтън наниза 6 безответни попадения на Уулвърхямптън в своя дом "Амекс". Дениз Ундав откри резултата в 6', след като се възползва от чудесен пас в наказателното поле на Дани Уелбек. В 13' Хулио Енсисо подаде на Паскал Грос, който удвои преднината на "чайките".

Отново връзката Енсисо - Грос допринесе за третия гол на Брайтън в 26'. 13 минути по-късно Первис Еступинян центрира по чудесен начин топката за Дани Уелбек, който покачи на 4:0 и записа името си сред голмайсторите. 3 минути след почивката отново британецът вкара за 5:0.

В 66' авторът на първия гол Дениз Ундав вкара и второто си попадение, след като се възползва от грешка на Жозе Са. Германецът запази спокойствие и по страхотен начин прехвърли вратаря за 6:0.

Футболистите на Роберто Де Зерби вече са с актив от 52 пункта на осмата позиция. Уулвс е 13-ти с 37 точки.

Брентфорд постигна важна победа с 2:1 срещу Нотингам Форест в самия край, в мач който бе изключително важен за дъното на таблицата. Гостите успяха да поведат чрез Данило в самия край на първото полувреме.

Брентфорд натисна през втората част и закономерно стигна до обрат в заключителните минути на двубоя. Първо, Айвън Тоуни изравни в 82' след страхотен гол от пряк свободен удар. В добавеното време на мача Джош Дасилва показа страхотна класа и с малко помощ от гредата оформи обрата и крайното 2:1 за лондончани.

Брентфорд е девети с 50 точки, а Нотингам се намира над чертата на изпадащите с 30 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички