Шампионът Манчестър Сити тръгна с победа като гост над Арсенал на Емери (ВИДЕО)


Шампионът Манчестър Сити тръгна с победа като гост над Арсенал на Емери (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4856 0

След като през миналата седмица Хосеп Гуардиола даде урок на дебютанта Маурицио Сари в битката за трофея Къмюнити Шийлд, днес испанецът направи това и с друг дебютант във Висшата лига. Манчестър Сити победи Арсенал с 2:0 на "Емирейтс" в първия мач начело за новия мениджър на "артилеристите" Унай Емери.

Още от началните минути "гражданите" наложиха своето темпо и Рахийм Стърлинг откри след 15' игра. Той получи пас в ъгъла на наказателното поле, но влезе навътре до дъгата на наказателното поле и стреля мощно, като даде аванс на своя тим.

В началото на втората част Унай Емери пусна на терена Александре Лаказет и играта на лондончани в предни позиции се раздвижи. Тогава обаче шампионите нанесоха втория си удар. Бернардо Силва сложи точка на спора, след като се възползва от добро центриране на Бенжамен Менди.

Първата добра възможност в срещата бе в 9' и бе за шампиона Манчестър Сити. Серхио Агуеро изведе с технично докосване Рахийм Стърлинг, който от ляво на атаката залъга двама играчи на Арсенал и стреля мощно, но Петър Чех се бе позиционирал добре и изби в корнер.

В 15' се стигна до първия гол в мача. Бенжамен Менди подаде към Стърлинг на ръба на наказателното поле, като английският национал се върна до дъгата на наказателното поле, от където отправи тежък фалцов удар - 0:1.

15' преди края на първата част се стигна до единобоство между Мейтлънд-Найлс и Уокър, при която играчът на Арсенал се контузи и бе заменен от Стефан Лихщайнер, който дебютира с екипа на "топчиите".

Най-доброто положение за домакините дойде в последната минута на редовните 45', като Пиер-Емерик Обамеянг стреля от дъгата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от страничната греда.

В началото на втората част Унай Емери прибегна до смяна, като на терена се появи Александре Лаказет, който замени Аарън Рамзи и още с първото си докосване французинът можеше да откри, но ударът му от въздуха премина в страни от целта.

В 63' капитанът Петър Чех спаси вратата си. Младият Гендузи не успя да си спре топката и остави Агуеро очи в очи със стража на домакините. Аржентинецът пробяга над 30 метра и стреля, но право в тялото на чеха. 2' по-късно обаче шампионите нанесоха втори удар по лондонския тим, като Бенжамен Менди добре центрира към точката за дузпата, където Бернардо Силва бе напълно непокрит и директно стреля във вратата на Арсенал.

Преди мача

Отборът на Арсенал посреща на своя "Емирейтс" шампионът от миналата година Манчестър Сити. Двата тима проведоха своята лятна подготовка, като "гражданите" започнаха седмица по-рано официалните си срещи, като през миналия уикенд победиха Челси в спора за Къмюнити Шийлд.

Днес Арсенал за първи път от 21 години ще започне сезон без легендарния си мениджър Арсен Венгер. Той напусна поста си през миналото лято, а на неговото място бе назначен Унай Емери. На пресконференцията преди срещата Емери обяви, че няма налични леви защитници, но на тази позиция отлично действа Дани Уелбек, което може да бъде изненадата в днешния ден.

"Гражданите" пристигат в Лондон без един от големите си лидери - Давид Силва. Испанецът не отпътува към столицата със съотборниците си, като Хосеп Гуардиола няма да може да разчита още на Фабиан Делф, Брахим Диас и Олександър Зинченко.

Състави:

Арсенал: Чех, Бейерин, Сократис, Мустафи, Мейтлънд-Найлс, Джака, Гендузи, Мхитариян, Рамзи, Йозил, Обамеянг

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Лапорт, Стоунс, Уокър, Силва, Фернандиньо, Марез, Стърлинг, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички