Ливърпул изпусна аванс от две попадения, отново голово шоу в дербито с Арсенал (ВИДЕО)


Ливърпул изпусна аванс от две попадения, отново голово шоу в дербито с Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3790 0

Шоуто между Арсенал и Ливърпул е запазена марка в последните сезони на Висшата лига. Така бе и тази вечер на стадион "Емирейтс", където двата тима не се победиха в голово шоу, завършило 3:3. С поделените точки мърсисайдци остават с точка пред лондончани в класирането на Премиършип.

Ливърпул може да съжалява за това, че имаше аванс от два чисти гола, след попадения на Филипе Коутиньо и Мохамед Салах. В рамките на 5' обаче "топчиите" стигнаха до пълен обрат с голове на Алексис Санчес, Гранит Джака и Месут Йозил. Домакините обаче също не успяха да запазят аванса си, след като Роберто Фирмино изравни 20' преди края на срещата.

Мачът от 19-я кръг стартира равностойно, а в 9' Юрген Клоп трябваше да направи принудителна смяна. Капитанът на тима Джордан Хендерсън получи разтежение в задното бедро, а на негово място се появи вторият капитан на тима Джеймс Милнър.

Първият удар в срещата дойде чак в 14', когато Филипе Коутиньо опита удар от далеч, но неточно. Първият точен удар също бе на сметката на Ливърпул. Андрю Робъртсън центрира към далечната греда и Роберто Фирмино с глава опита да отбележи, но Петър Чех отрази удара.

В 26' по-настойчивата игра на Ливърпул даде резултат. Мохамед Салах нахлу в наказателното поле и опита центриране. Топката обаче рикошира в Лоран Косчелни и попадна на главата на Филипе Коутиньо, който с глава прехвърли излезлия Чех - 0:1.

Минута преди края на първото полувреме Ливърпул изпусна две чисти голови положения. Първо Косчелни се подхлъзна и Салах стреля. Получи се рикошет и Мане опита със странична ножица да отбележи, но не намери очертанията. Секунда по-късно сенегалецът пусна към египтянина, който не успя да уцели топката.

Втората част започна с контра атака за гостите, като Салах се озова в стрелкова позиция, но Чех опази вратата си от второ попадение.

В 52' Салах на скорост влезе в половината на домакините, направи двойно подаване с Фирмино, след което стреля и с лек рикошет в крака на Шкодран Мустафи, покачи на 0:2.

Радостта на "червените" обаче трая кратко. Само 2' по-късно топката бе центрирана в наказателното поле на Ливърпул, където Джо Гомес позволи Алексис Санчес да го изпревари и с първия точен удар на домкините в срещата, той намали резултата.

След още 2' "топчиите" изравниха резлтата. Гранит Джака стреля от разстояние, като Миньоле не се намеси добре и топката влетя в мрежата му - зрелището е пълно - 2:2.

За отрицателно време играчите на Арсен Венгер направиха пълен обрат в срещата. Гранит Джака подаде добре към Месут Йозил, който направи двойно с Александре Лаказет, след което остана очи в очи с Миньоле и се разписа за 3:2.

Шоуто на "Емирейтс" обаче не бе свършило. 20' преди края на срещата Фирмино възстанови равенството, след като получи в средата на наказателното поле и стреля силно. Чех се намеси, но това не бе достатъчно и топката влетя за трети път във вратата му.

 

Преди мача

Двата тима стартират срещата с една точка разстояние в класирането. Арсенал е на петата позиция с 33 точки, а мърсисайдци са с 34 на 4-та позиция.

В последните си три мача и двата тима направиха по две равенства и една победа. "Топчиите" обаче загубиха домакинството си на Манчестър Юнайтед с 1:3 в началото на декември, докато Ливърпул е без поражение от края на октомври, когато бяха разбити от Тотнъм с 4:1.

Двамата треньори имат проблеми и с контузени играчи, които ще трябва да заместят за днешния сблъсък. За домакините със сигурност няма да играят Санти Касорла, Шкодран Мустафи и Аарън Рамзи, докато Оливие Жиру и Франсис Коклен са под въпрос.

Юрген Клоп ще трябва да бори лондончани без услугите на Адам Богдан, Натаниел Клайн и Алберто Морено, а под въпрос са Жоел Матип, Марко Груич и Даниел Стъридж.

По-рано през сезона мърсисайдци спечелиха убедително домакинството си над този съперник с 4:0.

Състави:

Арсенал: Чех, Косчелни, Монреал, Бейерин, Майтланд-Нилс, Джака, Уилшър, Айоби, Йозил, Санчес, Лаказет

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Ловрен, Клаван, Робъртсън, Коутиньо, Хендерсън, Джан, Салах, Мане, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички