Обрат и първа историческа победа на Борнемут срещу Арсенал


Обрат и първа историческа победа на Борнемут срещу Арсенал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1208 0

Борнемут стигна до първа историческа победа срещу Арсенал във Висшата лига. Отборът на Арсен Венгер допусна пълен обрат и загуби с 1:2. Ектор Бейерин откри резултата в началото на втората част, Калъм Уилсън изравни в 70', а 4 минути покъсно Джордан Айб направи 2:1.

През първото полувреме Арсенал бе по-активният отбор. В 8' Найлс нацели напречната греда след удар от наказателното поле. "Артилеристите" диктуваха какво се случва на терена, но по-опасно положение имаше отново в 35'. Удар на Уелбек бе отразен от стража на домакините. Минута по-късно удар с глава на Мустафи мина на сантиметри от лявата греда. 5 минути преди края на частта, Борнемут създаде на опасното си положение. Фрейзър се включи страхотно в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник. 

Втората част започна по страхотен начин. В 52' Бейерин  овладя пас на Айоби и се разписа за 0:1. След като обаче постепенно играта се успокои в 70' Уилсън върна домакините в срещата и изравни резултата. Само 4 минути по-късно "черешките" стигнаха до пълен обрат. Айби овладя подаване в наказателното поле на Уилсън и оформи крайното 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички