Лестър е шампион заради едно абсурдно, но ключово решение на Раниери


Лестър е шампион заради едно абсурдно, но ключово решение на Раниери
Снимка: Guliver/gettyImages

8123 0

Лестър е шампион на английската Висша лига, а нападателят на тима и основен реализатор Джейми Варди е убеден, че това е станало възможно благодарение на решение, взето еднолично от мениджъра на тима Клаудио Раниери.

Оказва се, че италианският специалист е пуснал своите в едноседмична почивка след загубата с 1:2 от Арсенал на 14-и февруари. Нито един мениджър в историята на Премиър лийг до момента не е давал седмица почивка на целия си отбор, но Раниери си е позволил именно това, след като отборът му вече беше отпаднал от надпреварата за ФА къп.

Варди разкри къде ще играе през следващия сезон

"Мисля, че Раниери видя точно колко сме се борили един за друг във всеки един от двубоите, включително и срещу Арсенал. Вече бяхме отпаднали от ФА къп и той реши да ни даде една седмица почивка - една седмица, в която да не мислил за футбол и да презаредим батериите", разкри Варди по време на пресконференция.

"Всички отидохме на почивка, а по-голямата част от отбора отидохме заедно в Дубай. Това, според мен, е моментът, който ни помогна - дори самата мисъл Раниери да направи това, ни показа, че той вярва в нас и в нашия колектив.

Това, че презаредихме батериите ни даде шанс да се борим за титлата и да запишем много силен край на сезона. Дори си спомням как в Дубай си почивах, докато в същия хотел бяха отседнали играчите на Съндърланд и тренираха на плажа за фитнес", допълни Джейми Варди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички