Челси би дузпата на Тотнъм и е на финал срещу Сити за Купата на Лигата


Челси би дузпата на Тотнъм и е на финал срещу Сити за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

4142 0

Челси отстрани Тотнъм и е на финал за Купата на Лигата, където ще се изправи срещу Манчестър Сити. "Сините" стигнаха до успеха след дузпи, след като в редовното време срещата завърши 2:1 в тяхна полза и при общ резултат 2:2 от двете срещи. В този турнир не важи правилото за гол на чужд терен, както и условието с 15-минутни продължения. Иначе в редовеното време Нголо Канте и Еден Азар се разписаха за Челси, а Йоренте се разписа за 2:1.

Първите десетина минути от двубоя не предоставиха кой знае какви емоции, като домакините владееха повече топката, но без да създадат опасно голово положение. В 11' "сините" изпълниха пряк свободен удар от средно разстояние, но при центрирането на Азар бе отсъдено фаул в атака. В 14' при друго центриране от фаул Оливие Жиру опита странична ножица, но изпълнението му не бе добро, а след това се стигна до разбъркване в наказателното поле. В 20' "шпорите" стигнаха до два ъглови удара, които също не доведоха до опасност.

В 27' Челси успя да открие резултата с първия си точен удар. При корнер топката бе изчистена към границата на наказателното поле, където бе френският национа. Той шутира много силно, а топката мина първо между краката на Сисоко, а след това и на вратаря, за да влезе в мрежата за 1:0. В 33' проблемите за Маурисио Почетино се увеличиха, след като му се наложи да направи принудителна смяна, заменяйки бен Дейвис с Дани Роуз. 

В края на полувремето, в 38', отборът на Сари нанесе и втори удар. Еден Азар си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Аспиликуета, и изпрати топката в долния ляв ъгъл за 2:0. Доминацията на домакините продължи до края на частта, като в самия ѝ край съдията не свири и нарушение срещу Азар, което повторенията не показаха дали е вътре в наказателното поле, или на границата.

Втората част започна много по-динамично. В 50' интригата се завърна с пълна сила, след като Йоренте върна едно попадение. Дани Роуз с красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле намери нападателя, който скочи високо и насочи топката в десния ъгъл покрай вратаря. Две минути след това Оливие Жиру можеше да се разпише, но ударът му в десния ъгъл бе слаб и стражът на "шпорите" спаси.

В 58' Азар пропусна златна възможност. Белгиецът засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, но отправи неточно, встрани от лявата греда. 5 минути след това се откри още една добра възможност за домакините. Жиру се включи добре в наказателното поле и овладя много добър пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник.

В 70' Лукаш се измъкна от засадата и стреля към вратата на Кепа, но от външната страна на вратата. 4 минути след това Азар създаде поредната си добра възможност в двубоя, след като се освободи, но топката мина на сантиметри от дясната греда. В 79' "шпорите" извършиха и втора принудителна смяна. Наскоро възстановилият се Сисоко се контузи отново и на негово място влезе Давинсон Санчес. В добавеното време Жиру можеше да се превърне в големия герой, но френският нападател не успя да засече хубаво с глава и топката мина покрай вратата. Така, с един точен удар в двубоя Тотнъм осигури дузпи, които ще решат финалиста след общ краен резултат 2:2, тъй като правилото за гол на чужд терен на важат в този турнир. При дузпите Ерик Дайър и Лукас Моура сбъркаха за "шпорите", докато за Челси всички изпълнители бяха точни - Вилиан, Аспиликуета, Жоржиньо и Давид Луис.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Големи проблеми обаче има Маурисио Почетино, който няма да може да разчита на ключови играчи. Хари Кейн, Деле Али и Хюн-Мин Сон няма да бъдат на линия за тима. Първите двама са с контузии и ще отсъстват до март, а Сон участва в Азиатската купа.

Челси пък ще търси поне малък реванш заради загубата от Арсенал в първенството. Късно снощи "сините" се похвалиха с привличането на Гонсало Игуаин, но той няма да вземе участие в срещата тази вечер.  Челси падна и в двата мача от Тотнъм през кампанията, а последният път, когато отстъпи 3 пъти в рамките на един сезон от един и същи опонент бе през 2012-13 пред Манчестър Сити.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Луис, Рюдигер, Емерсон, Жоржиньо, Канте, Баркли, Педро, Жиру, Азар

ТОТНЪМ: Гасанига, Орие, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Дайър, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Ламела, Йоренте

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички