Бивш треньор на Челси е гласен за заместник на Венгер


Бивш треньор на Челси е гласен за заместник на Венгер
Снимка: Guliver/GettyImages

2135 0

Арсенал разглежда Карло Анчелоти като сериозен претендент за заместник на Арсен Венгер, ако французинът напусне тима след края на сезона.

Въпреки огромния натиск в края на миналия сезон, Венгер все пак сключи нов контракт за две години с "артилеристите". Той обаче не успя да си върне доверието на запалянковците, а напротив - все повече фенове са на мнение, че клубът се нуждае от нов мениджър и кардинални промени.

Evening Standard съобщава, че ръководството на Арсенал ще изслуша позицията на 68-годишния Венгер след края на настоящата кампания и ще даде оценка за свършената от него работа.

Засега не е взето решение за бъдещето на специалиста, но в целия клуб цари чувството, че е дошло време за край на ерата на Венгер. По тази причина ръководителите са насочили вниманието си към най-подходящите кандидати за негов заместник и на първо място в списъка е Анчелоти, работил с грандове като Байерн, Реал ,Милан, ПСЖ и Челси.

В полезрението на лондончани са също Микел Артета, който в момента е асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити и Масимилиано Алегри, който през юни продължи договора си с Ювентус до 2020 г.

58-годишният Анчелоти в момента е без работа и според негови близки предпочита варианта да се върне на Острова, ако някой от грандовете пожелае това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички