Ас на Сити и любимец на Гуардиола си тръгва за жълти стотинки през лятото


Ас на Сити и любимец на Гуардиола си тръгва за жълти стотинки през лятото
Снимка: Guliver/GettyImages

1835 0

В световния футбол трансферните суми излязоха извън контрол и все повече отбори се оглеждат за топ футболисти, чиито договори изтичат след година, за да стигнат до по-изгодна за отбора купувач сделка. И точно това може да се случи със звездата на Манчестър Сити Рахим Стърлинг, към когото има интерес от Реал Мадрид.

Според информация на "The Guardian", преговорите между крилото и ръководството на "гражданите" за нов контракт вървят изключително тежко и в момента дори са стопирани. Причина за това е искането на английския национал да се превърне в един от най-скъпоплатените футболисти в тима. Стърлинг е поискал 300 хиляди паунда седмица, докато в Сити не са готови да му дадат подобно възнаграждение.

Звездата се ползва и със солидната протекция на Хосеп Гуардиола, който го смята за един от най-важните играчи на тима."Няма да крием, че сме доволни от Стърлинг и искаме да остане при нас. Искаме да го запазим. Моето желание е той да подпише нов договор. Ръководството знае моята позиция, сега е време агентите на играча и клубът да постигнат съгласие по въпросите".

Въпреки желанието на каталунеца обаче, "гражданите" няма да изпълнят исканията на футболиста и се надяват той да склони на по-ниско седмично възнаграждение, но пък с по-солидни бонуси при добро представяне от страна на Стърлинг.

Междувременно стана ясно, че преди няколко години Манчестър Сити е можел да привлече Димитър Бербатов. Защо английският шампион не е успял да вземе Берба четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички