10 сезона, 23 трофея и нова доминация - това е Хосеп Гуардиола


10 сезона, 23 трофея и нова доминация - това е Хосеп Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

2807 0

Манчестър Сити стана шампион на Висшата лига, след като Уест Бромич Албиън удари като гост Манчестър Юнайтед и направи разликата между градските съперници в челото на класирането 16 точки при оставащи 5 мача. И, въпреки че никой не вярваше, че е възможно, Хосеп Гуардиола показа тотална доминация дори в силно конкурентната Висша лига.

"Гражданите" имат 16 точки аванс пред втория и могат дори да увеличат тази разлика до края на надпреварата - така, както неведнъж го е правил в Испания и Германия. С идването му на Острова всички анализатори бяха категорични, че доминацията на Пеп с отбори като Барселона и Байерн Мюнхен на домашната сцена е невъзможна, но още във втория си сезон в Англия, геният от Каталуня надигра всички и заслужено вдига титлата на шампион.

Той става едва третият мениджър, който е печелил титлата в 3 от 5-те най-силни първенства на планетата. Гуардиола се изравнява с Жозе Моуриньо, като Пеп е печелил в Германия, Испания и Англия, докато португалецът реализира триумф в Италия, вместо в Германия. Лидер е Карло Анчелоти, който спечели титла в 4 от 5-те големи шампионата, като титлата му се изплъзна единствено в Испания.

За 10-те сезона, в които Гуардиола е старши-треньор, той вече има 23 трофея - 3 пъти шампион в Испания, 3 пъти шампион в Германия, 1 път шампион в Англия, 2 пъти носител на титлата в Шампионска лига, 8 Купи на страните, в които е работил, 3 пъти е печелил Суперкупата на Европа и 3 пъти е ставал световен клубен шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички