Уест Хям не успя да спре Манчестър Сити за 13-а поредна победа


 Уест Хям не успя да спре Манчестър Сити за 13-а поредна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1141 0

Отборът на Манчестър Сити продължава с изключителното си представяне във Висшата лига. Тимът воден от Пеп Гуардиола постигна 13-а си поредна победа в първенството, след като в среща от 15-ия кръг „гражданите“ се наложиха трудно като домакини с 2:1 над Уест Хям.

Гостите от Лондон изненадващо излязоха напред в резултата в 40-ата минута. Отлично центриране отдясно на Кресуел намери в наказателното поле Огбона, който се извиси над бранител на Сити и с глава изпрати топката неспасяемо в мрежата на Едерсон.

След почивката обаче, подкрепяни от феновете на „Етихад“, домакините стигнаха до пълен обрат. Първо в 57-ата минута Николас Отаменди възстанови равенството, засичайки остро центриране на Габриел Жезус. Седем минути преди края подписалият само преди дни нов договор със Сити Давид Силва вкара и победното попадение за своя тим. Испанецът получи страхотен пас от Кевин де Бройне и с удар от въздуха оформи крайното 2:1.

След този кръг Манчестър Сити продължава да е лидер в класирането с актив от 43 точки, с 8 повече от градския съперник Юнайтед, като двата тима ще премерят сили следващата седмица. Уест Хям остава в зоната на изпадащите – на предпоследното 19-о място с 10 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички