Байерн Мюнхен може и да загуби "онзи" финал срещу Юнайтед, но определено знае как да победи "дяволите"


Байерн Мюнхен може и да загуби "онзи" финал срещу Юнайтед, но определено знае как да победи "дяволите"
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1029 0

Шампионска лига се завръща с "гръм и трясък" и ще предложи мегасблъсъка Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед в първия кръг от груповата си фаза. В настоящия материал ще Ви разкажем повече за "класиката" от турнира на богатите, за да бъдете подготвени подобаващо за страхотното зрелище, което ни очаква тази вечер (20 септември).

Байерн знае как да бие Юнайтед

Баварците имат страхотна успеваемост срещу английския гранд в най-комерсиалния европейски турнир. В общо 11 мача помежду си Байерн Мюнхен е печелил 4 от тях и е губил само два, отбелязвайки цели 16 гола в противниковата врата, но със сигурност феновете на германците съжаляват за едно...

...онази "магическа" вечер на "Камп Ноу"

Тогава, все още воден от сър Алекс Фъргюсън, Манчестър Юнайтед стори немислимото през 1999 година. На финала на Шампионска лига Байерн водеше, но в добавеното време попадения на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер "шокираха" баварците и "червените дяволи" си тръгнаха с купата с "големите уши" от Каталуня, поздравявайки се с историческия требъл.

Историята в турнира

Баварците са триумфирали цели 6 пъти в турнира и се намират на третата позиция по този показател. Юнайтед пък е най-титулувания английски клуб в турнира след Ливърпул (6), като има 3 отличия. 

Най-резултатният футболист в историята на Байерн в Шампионска лига, разбира се, е Роберт Левандовски с неговите 69 гола, като той в момента защитава цветовете на Барселона. С най-много голове за Юнайтед в турнира пък е нидерландската легенда Рууд Ван Нистелрой.

Текущата форма

Байерн Мюнхен стартира добре кампанията в Бундеслигата, записвайки 3 победи и 1 равенство след 4 изиграни мача. От другата страна, възпитаниците на Ерик тен Хаг са виждали и по-добри дни. Противно на очакванията "дяволите" са с актив от 3 загуби и 2 успеха след първите пет кръга на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички