Топ нападателите на Франция се развихриха и изритаха Полша, а Кейн се отпуши и Англия уби мечтата на Сенегал (ОБЗОР)


Топ нападателите на Франция се развихриха и изритаха Полша, а Кейн се отпуши и Англия уби мечтата на Сенегал (ОБЗОР)
Снимка: Getty Images

1905 0

Световният шампион Франция и Англия се превърнаха в третия и четвъртия отбор, които си осигуриха участие на ¼-финалите на Световното първенство в Катар. „Петлите“ победиха с 3:1 Полша, а Англия се разправи с 3:0 със Сенегал.

Така двата европейски гиганта ще се изправят един срещу друг в спор за място на полуфиналите на Мондиала.

Трети осминафинал: Франция - Полша

Франция си осигури място на четвъртфиналите по време на Световното първенство по футбол, след като „петлите“ се наложиха над Полша с 3:1. Успехът дойде с попадения на Оливие Жиру в 44-ата минута и на Килиан Мбапе в 74-ата и 90-тата минута. Почетното попадение за поляците дойде дълбоко в добавеното време след удар на Роберт Левандовски от бялата точка!

Успехът превърна настоящия световен шампион като един от най-добрите осем отбора в надпреварата, а за място на полуфиналите ще спори с победителя от двойката Англия – Сенегал.

Полша изигра вероятно най-силния си мач по време на надпреварата, но възпитаниците на Дидие Дешан заслужено ще продължат защитата на трофея си от Мондиал 2018 в Русия. Оливие Жиру пък се превърна в  голмайстор на Франция за всички времена със своите 52 гола до този момент.

РЕПОРТАЖ ФРАНЦИЯ - ПОЛША (ГАЛЕРИЯ)

Четвърти осминафинал: Англия – Сенегал 3:0

Англия не допусна изненада и наглед с голяма лекота се класира за четвъртфиналите. „Трите лъва“ треснаха с 3:0 Сенегал.

Категоричният успех над шампиона на Африка донесоха Джордан Хендерсън и Хари Кейн, които се разписаха преди почивката, а Букайо Сака оформи крайния резултат след почивката.

Капитанът на Ливърпул откри резултата в 38-ата минута, топнападателят на Тотнъм се отпуши и вкара първия си гол на Мондиала в третата минута на добавеното време.

Букайо Сака оформи крайното 3:0 в 57-ата минута. До края нямаше интрига, а мечтата на Сенегал да пробва да подобри рекорда на отбор от Африка на световни шампионати няма да се сбъдне. За целта хората на Алиу Сисе трябваше са отстранят Англия и да преодолеят и четвъртфиналите.

РЕПОРТАЖ АНГЛИЯ - СЕНЕГАЛ (ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички