Салех и Салем - двете "оръжия" на Саудитска Арабия, с които ще бъдат атакувани Аржентина, Полша и Мексико


Салех и Салем - двете "оръжия" на Саудитска Арабия, с които ще бъдат атакувани Аржентина, Полша и Мексико
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2479 0

Като един от аутсайдерите на Световното първенство в Катар, отборът на Саудитска Арабия не приковава вниманието на привържениците към себе си и масовите очаквания са, че Аржентина, Полша и Мексико ще разгромят тима на Ерве Ренар и той ще завърши на последното място в Група "С".

Все пак, "зелените соколи" имат своите достойнства и със сигурност няма да отидат в Катар на принципа "дано да загубим с по-малко". Любопитен факт е, че всеки един от 26-те избраници на Ренар за Мондиал 2022 се подвизава в местното първенство, а най-скъпият футболист е десният бек - Султан Ал-Ганам, който "Transfermarkt" оценява на 3 500 000 евро.

Но, липсата на звездни имена не бива да успокоява аржентинци, поляци и мексиканци - Саудитска Арабия си извоюва правото да отиде на Световното първенство, благодарение на сплотения колектив и преодоляването на не една, а на ДВЕ квалификационни групи!

Има ли "НАЙ-ВАЖЕН" играч в състава на Саудитска Арабия?

Както вече споменахме, "соколите" взеха билета за Катар 2022, преминавайки през две групови фази. Саудитците спечелиха и двете от тях, отбелязвайки 34 гола в общо 18 мача и допуснаха само 10 в своята врата.

14 от тези 34 попадения бяха дело на двама футболисти и точно затова акцентът в този материал пада върху тях... Това са Салех Ал-Шехри и Салем Ал-Даусари - и двамата се разписаха по седем пъти, за да допринесат най-много за класирането на своя тим на най-големия форум.

Салех Ал-Шехри

Той е на 29 години и играе като централен нападател, а на клубно ниво се подвизава в Ал-Хилал. Дебютира за националния си отбор на 14 ноември 2020 г. и до момента е натрупал 18 участия (10 гола и 1 асистенция) във всички надпревари. 2022 година не бе най-добрата за него, тъй като дълго време отсъстваше заради контузия, но от началото на месец октомври отново е на линия и вече започна да си връща формата. 

Салем Ал-Даусари

Той е на 31 години и играе като ляво крило. Познава се отлично със Салех, тъй като клубният му отбор също е Ал-Хилал! Салем е един от ветераните в състава на Ерве Ренар, но не толкова заради възрастта си, а заради опита - дебютира за "фенерите" през 2012 година и до момента се е отчел със 70 двубоя (18 попадения и 3 асистенции). Той също имаше проблеми с контузия, но тя го извади от терените само за две седмици през октомври и сега е напълно готов за Мондиал 2022.

Дали тези две "оръжия" на Саудитска Арабия ще успеят да нанесат значими поражения на Аржентина, Полша и Мексико - предстои да разберем...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички