Как Швейцария разплака Сърбия с обрат на Световното (ВИДЕО)


Как Швейцария разплака Сърбия с обрат на Световното (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4645 0

Отборите на Сърбия и Швейцария излизат днес един срещу друг в последен трети мач от групите на Световното първенство по футбол 2022 в Катар. Двубоят е своеобразен реванш за сърбите, които преди четири години отпаднаха в групите тъкмо от тима на "кръстоносците".

На Мондиал 2018 в Русия Сърбия и Швейцария отново бяха в една група и отново се срещнаха в решаващия последен трети кръг. Тогава Александър Митрович даде ранен аванс на вдъхновения сръбски тим, но това, което се случи след почивката, разплака цяла Сърбия.

Швейцария излезе преобразена през второто полувреме на онзи двубой, за да стигне до пълен обрат в мача. Първо Гранит Джака изравни резултата за 1:1, а в 90-ата минута Джердан Шакири постави Сърбия на колене с втори гол за пълен обрат в двубоя.

Така Швейцария се пребори за второто място в групата, а първата позиция отново бе заета от Бразилия. Сърбия остана трета - нещо, което страната в никакъв случай не желае да се повтаря в Катар. За да избегнат ново отпадане в групите, Сърбия трябва задължително да победи Швейцария.

Всичко за Мондиал 2022 четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички