Франция "счупи" проклятието на световните шампиони от 2006-а насам


Франция "счупи" проклятието на световните шампиони от 2006-а насам
Снимка: GettyImages

1002 0

Снощи Франция победи Дания с 2:1 и след два изиграни мача се класира за плейофите на Световното първенство в Катар. Така "петлите" счупиха проклятието на победителите на мондиали, което властваше около 15 години.

Франция стана първият действаш носител на световната титла, който успява да излезе от групите от 2006 година насам. На последните три световни първенства - 2010, 2014 и 2018 г., шампионите отпадаха в груповата фаза.

В момента шампионът от 2018 година има шест точки и изглежда, че ще спечели и Група D. Само равенство в последния им мач срещу Тунис им е необходимо, за да си гарантират първото място.

Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан спомена, че е слушал за това "проклятие", преди с тима му да дойдат в Катар.

"Скоро ще трябва да благодаря на всички, които ми говориха за това, каза той. - Никога не се притеснявам, макар да знаете, че атмосферата около отбора не винаги е спокойна", добави специалистът.

"Но не бях притеснен или разтревожен, поради добрата причина, че статистиката е там, за да бъде опровергана след известно време, каза още Дешан. - Няма да се увличаме, но това, което сме направили досега, е много добро", завърши той. Ето какво се случи в решителния мач с Дания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички