Със 165 км/ч е карал обвиненият за смъртта на Ферарио Спасов, престъплението е особено тежко


Със 165 км/ч е карал обвиненият за смъртта на Ферарио Спасов, престъплението е особено тежко
Снимка: БГНЕС

1875 0

През ноември месец на 2023 година легендарният български треньор по футбол Ферарио Спасов загина в тежка катастрофа Ферарио край село Шереметя.

Тогава 24-годишният Начо Панталеев беше арестуван в Лясковец и след това освободен без дори да му бъде отнета шофьорската книжка. Последваха наказания и случаят беше прехвърлен на прокуратурата в Ловеч. В момента Пантелеев е на свобода с мярката за неотклонение подписка.

Сега вече обвинението срещу него е преквалифицирано като особено тежко. Това заплашва извършителя с до 12 години затвор, стана ясно от изявление на окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков пред "Нова телевизия".

Направената експертиза е категорична, че Начо Пантелеев е карал със 75 км/ч над допустимата скорост в участъка, където е станала катастрофата. Това означава, че той е управлявал автомобила си със 165 км/ч.  Наказанието, което се предвижда е от 5 до 12 години лишаване от свобода.

"Ако трябва да съм искрен, колкото и често да се занимавам с такива случаи, такъв не съм имал, защото това е много висока скорост за главен път. И се намира, не къде да е, а почти на територията на Велико Търново", заяви прокурор Валентин Вълков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички