Разкритие: Приятел от детинство на Погба е организирал отвличането му


Разкритие: Приятел от детинство на Погба е организирал отвличането му
Снимка: Getty Images

11921 0

Приятел от детството на Пол Погба е организирал неговото отвличане през март 2022 година, пише "L'Equipe". Става дума за Адама К., който в хода на разследването е твърдял, че с футболиста са били жертви на престъпници.

Лъжлива версия

Мъжът е заявил, че също се е намирал в апартамента, където играчът на Ювентус е бил доведен от хора, изнудвали го за 13 милиона евро. Адама казва, че там е бил ограбен от хора, въоръжени с автомати "Калашников".

Приятел от детинство на Погба организирал отвличането му

Приятел, но по-лош от враг

Самият Погба е имал съмнения относно ролята на този мъж в случилото се. През септември 2023 г. полицията е получила достъп до записи на телефонни разговори, които доказват, че Адама е организатор на отвличането.

Около 10 дни преди похищението мъжът е казал на Мамаду М., друг приятел на Пол, в WhatsApp: "Трябва да удариш силно!", както и че е по-добре да се поискат 25 милиона от футболиста.

След това мъжете са се договорили да направят план за действие възможно най-скоро и да се уверят, че всеки ще играе своята роля.

Какво разказа Пол за деня на престъплението?

Според разказа на Погба през март 2022 г. неговите приятели от детинство и двама въоръжени мъже с качулки са го примамили в апартамент в Париж и са поискали от него 13 милиона евро, защото в продължение на 13 години тайно са осигурявали неговата безопасност.

Те са разполагали с пушки "М16" и картечници. Нападателите обвинили френския футболист, че е престанал да им помага, започвайки кариера на професионален футболист. Погба отказва да плати, но през април все пак дава 100 000 евро на някой си Бабакар. Според "France Info" Погба е бил готов да брои 13 милиона - ето какво го е спряло. 

Прокуратурата в Италия поиска 4-годишно наказание за Пол Погба

"Алегри е натъжен, както и аз...": Дешан разкри дали Погба има бъдеще във френския национален отбор

От 10 млн. евро на година до 2 000 на месец: Заплатата на Погба е сериозно намалена след допинг скандала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички