Абрамович пак се жертва за Путин: Обвиниха го в участие в скандална и съмнителна за Русия сделка


Абрамович пак се жертва за Путин: Обвиниха го в участие в скандална и съмнителна за Русия сделка
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2130 0

Бившият собственик на английския гранд Челси - Роман Абрамович, отново попадна в заглавията след сключена съмнителна сделка на територията на Русия, в която са участвали още двама доверени партньори на президента на страната - Владимир Путин.

Съмнителната сделка

Според изданието "Sportstar" руският милиардер е участвал в сделка на стойност 40 милиона щатски долара, включваща закупуване на акции от компания на завишени цени, която в крайна сметка е негова собственост, за руската рекламна компания "Video International", която принадлежи на близки сътрудници на Путин.

Двамата души, както се разкрива от сведенията, са Сергей Ролдугин и Александър Плехов, двама души, които са обвинени, че са "портфейли" на президента Путин, тайно държащи активите му. Интересното е, че според изданието в Русия виждат сключената сделка за странна и дори скандална.

Участието на Абрамович дори прави ситуацията още по-сложна, тъй като през 2022 година излезе новината, че Роман Абрамович е бил отровен по време на конференция, като е представлявал руската делегация. Веднага след това пък се появиха слухове, че олигархът е бил натровен именно от Путин, но до виновника така и не се стигна.

Припомняме, че през 2022-а английското правителство задължи Роман Абрамович да продаде Челси, след като Русия атакува Украйна. Няколко месеца по-късно клубът бе продаден за над 4 милиарда паунда, а милиардерът не видя и цент от тях заради санкциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: И САЩ нанесе много тежък удар по Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички