Официално: Серхио Рамос се сбогува с Испания и сложи край на международната си кариера


Официално: Серхио Рамос се сбогува с Испания и сложи край на международната си кариера
Снимка: Getty Images

2187 0

Дългогодишният лидер в испанския национален отбор по футбол - Серхио Рамос, използва социалните мрежи, за да обяви, че се оттегля от международния футбол и "Ла Фурия Роха".

Легендата на Реал Мадрид и настоящата звезда на ПСЖ дебютира за представителния тим на Испания на 26-и март 2005 г., като до оттеглянето си той изигра 180 двубоя, в които се отчете с 23 гола и осем асистенции. Междувременно той си е изкарал и общо 24 жълти картони, но никога не е бил гонен от игра с националната фланелка. 

Успехите на Рамос с Испания

Трябва да се отбележи, че Рамос бива на европейския и световен връх с Испания в периода между 2008 и 2012 г., след като Испания печели Европейското първенство през 2008 и 2012 г., а междувременно триумфира и на Световното първенство през 2010 г. 

Той е участвал на три Мондиала, като това за последно се случи в Русия, след като не попадна в групата за надпреварата в Катар. Като юноша печели Европейското първенство до 19 години със своята родина - през 2004 г. 

Вижте скандалната причина, поради която Серхио Рамос се оттегля от Испания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички