Лукас Пакета 2024 - финансово състояние, съпруга, заплата, спонсори, татуировки, коли и др.


Лукас Пакета 2024 - финансово състояние, съпруга, заплата, спонсори, татуировки, коли и др.
Снимка: GettyImages

1319 0

Лукас Толентино Коельо де Лима, по-известен като Лукас Пакета, е роден на 27 август 1997 г. Той е бразилски офанзивен полузащитник, който в момента радва феновете и демонстрира уменията си в Уест Хем от Висшата лига.

В тази статия ще намерите информация за нетната стойност на играча, неговата съпруга, заплата, спонсори, татуировки, коли и др.

Пакета започва своята кариерата си през 2007 г., в ранна детска възраст в родния си клуб Фламенго, където играе до 20-та си година. През 2016 г. преминава в представителния тим на клуба.

Изключителното му присъствие на терена, както и завидните му футболни качества бързо му спечелват място в елитния футбол, като последователно преминава през европейските грандове като Милан, Олимпик Лион, а на 29 август 2022 г. се присъединява към клуба от Висшата лига Уест Хем. 

През 2018 г. за първи път играе за националния отбор на Бразилия.

Лукас Пакета факти и Уикипедия

Място на раждане

Остров Пакета, Рио де Жанейро, Бразилия

Име на бащата

Марсело де Лима

Име на майката

Кристияне Толентино

Зодия

Дева

Нетно състояние

10 милиона долара

Възраст

26

Рождена дата

27 август 1997

Националност

Бразилец

Игрова позиция

Полузащитник

Клубове

Фламенго, AC Милан, Олимпик Лион, Уест Хем Юнайтед ФК.

Постижения                 

1X НОСИТЕЛ НА КУПАТА "САО ПАУЛО ДЖУНИЪР"

1X УЧАСТНИК В СВЕТОВНАТА КУПА

2 ПЪТИ УЧАСТНИК В КУПА АМЕРИКА

1X ВИЦЕШАМПИОН НА КОПА АМЕРИКА

1X ПОБЕДИТЕЛ В КОПА АМЕРИКА

1X ПОБЕДИТЕЛ В КОНФЕРЕНТНА ЛИГА

1X УЧАСТНИК В ЛИГА ЕВРОПА

Съпруга

Мария Едуарда Фурние

Деца

Бенисио, Филипо

Социални медии

Instagram,  X(Twitter)

Нетно състояние и заплата на Лукас Пакета

Към момента финансовото състояние на бразилеца възлиза на около 10 милиона долара. То значително се допълва от заплатата в размер на 150 000 паунда седмично, която получава по силата на 5-годишен договор / 39 000 000 паунда с Уест Хем Юнайтед.

Средната му годишна заплата в отбора е 7 800 000 паунда. Настоящата му пазарна цена е около 65 млн. евро и клубовете, които искат да го привлекат към своите играчи, ще трябва да бръкнат по-дълбоко в джоба си, за да го купят или вземат под наем.

Клубна кариера

Лукас се присъединява към младежката гарнитура на родния си клуб Фламенго, а през 2017 г. става професионалист в Менгао. Той направи своя пробив, като вкара 10 гола в 32-те мача в лигата. Международните футболни експерти бързо забелязват изключителните му технически способности, неговите мисъл и изобретателност в играта, както и хъса за победа. Това предопределя преместването му в Европа, последвано от подписването на договор с Милан.

Престоят на бразилеца в Италия не протича добре и след само два сезона той е преотстъпен в Лига 1. И за всеобща изненада, именно във френския Лион Лукас сякаш преражда, започва да играе по впечатляващ начин, а резултатите не закъснята - в 80 мача той отбелязва 21 гола, прави 14 асистенции, а всичко това го утвърждава като топ перспективен играч.

Този успех води до повратната точка и своеобразен връх в клубната му кариера за сега - през лятото на 2022 г. Уест Хем Юнайтед подписва дългосрочен договор с него заради изключителните му технически качества в средата на терена и способността му да играе на различни постове.

Международна кариера на Лукас Пакета

Освен в елитните клубове, Пакета успя да се наложи и в националния отбор на Бразилия. Участвал е в бразилските отбори до 20 и 23 годишна възраст, а през 2016 г. реално реализира своя дебют под 20 годишна възраст.

Един от най-важните моменти в международната му кариера е отбелязването на първия му гол срещу Панама в приятелски мач, завършил с равенство 1:1, докато носи емблематичната фланелка с номер 10.

Пакета е участвал и в редица мачове от Копа Америка. А през 2022 година попада в основния състав на Бразилия за Световното първенство по футбол. Последвалите обаче обвинения, свързани с нарушаване на правилата за залагания, му изиграват лоша шега и така той не попада в състава за квалификационните мачове за Световната купа в Бразилия през 2026 г.

Семейство

Лукас е роден и израснал на остров Пакета, ето от къде идва неговия интересен прякор. Родителите му Кристиане Толентино и Марсело де Лима се радват на това как синът им расте, изгражда се като характер и повежда своя жизнен и професионален път към футбола. Той има по-голям брат на име Матиас, който също е футболист. играе футбол.

Съпруга

През 2018 г. на частна и фамозна церемония в Рио де Жанейро Лукас Пакета се врича във вечна любов на прелестната Мария Едуарда Фурние. Те имат двама сина: Бенисио и Филипо.

Лукас Пакета Спонсори и рекламни предложения

Подкрепен от Nike през сезон 2022/23, Пакета играеше на терена с футболните обувки Nike Phantom GT2 DF през целия сезон.

В момента Пакета носи емблематичната фланелка на Betway, но това няма да продължи дълго, поради възприетата наскоро политика на Висшата лига да премахне логото на онлайн казината и компаниите за залагания от предната част на фланелката.

Истината е, че в който и отбор да отиде Лукас Пакета, със сигурност спонсорите и рекламните договори ще го последват и предложат отлични финансови условия.

Автомобили и татуировки

Да притежаваш солидно финансово състояние каквото има бразилецът, със сигурност означава да живееш разточително и да караш луксозни коли. Уникалният Mercedes G Wagon Лукас е предназначен за семеен автомобил, в който комфортно и сигурно се возят децата и съпругата му. Името на сина му Бенисио е татуирано близо до лакътната му става. Отдлено от това той има татус с формата на цвете на ръката си, внушителен лъв на рамото си, а цялата му дясна ръка е изрисувана с най-различни и тематични татуировки.

Често задавани въпроси за Лукас Пакета

  1. На колко възлиза цената на бразилеца?

На 10 милиона долара.

  1. Кои са клубовете, в които той е играл?

Фламенго, Милан, Олимпиакос Лион и Уест Хем.

  1. На колко години е Лукас?

Той е на 26 години.

  1. Каква е националността на футболиста?

Бразилец.

  1. Печелил ли е Лукас Пакета някога Висшата лига?

Не, все още не е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички